Hilversum volop in beweging tijdens 19e Hilversum City Run

door 18 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Hilversum City Run

Op zondag 16 april stond hartje Hilversum weer in het teken van het grootste sportfestijn van het Gooi: de Hilversum City Run. In totaal kwamen er ruim 5.500 hardlopers uit de startblokken voor deze 19e editie. Deelnemers werden verwelkomd in de Mediastad en liepen over het Media Park, door Gooische wijken en het sfeervolle centrum. Bewoners en supporters kwamen naar buiten om hardlopers, jong en oud, aan te moedigen. Sportorganisatie Le Champion kijkt terug op een zeer succesvolle editie.

Om 12.00 uur trapten de jongste deelnemers het evenement af vanaf het Marktplein met de Bink Kids Run. Na een swingende warming-up kwamen meer dan 1.200 kinderen in actie over het parcours van 1,5 kilometer door de binnenstad. Vervolgens stond de Bink Family Run op het programma, waarbij hele families in beweging kwamen en een sportieve middag beleefden.

Burgemeester Van den Top had de eervolle taak om het startschot te geven voor de 5 kilometer. Zowel bedrijventeams als individuele lopers genoten van het entertainment en het zigzaggende parcours door Hilversum. In de Gooische wijken verzamelden bewoners zich op de hoeken van de straten om de hardlopers een warm hart toe te dragen. In het centrum werden deelnemers naar de finish gejuicht bij diverse cafés en podiums.

De deelnemers aan de 10 kilometer werden getrakteerd op een nieuw stuk parcours over het Media Park van Hilversum. Deze langste afstand liep langs de televisietoren en de gebouwen van onder anderen NOS, RTL en NPO, richting het iconische Beeld & Geluid. Hierna werd het parcours vervolgd door de glooiende woonwijken en het bruisende centrum van de mediastad. Tijdens de 10 kilometer vond ook de officiële wedstrijdloop plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Winkelmolen in een tijd van 32.40 minuten. Eerste vrouw werd Christine Bosch in 37.35 minuten.

Opbrengst voor Muziekids

Muziekids is het officiële goede doel van de Hilversum City Run. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen aan dit goede doel. Muziekids realiseert in alle Nederlandse ziekenhuizen een ‘muzikale pleister’, zodat ze even hun pijn, verdriet en gemis van thuis kunnen vergeten en weer even kind kunnen zijn in plaats van patiënt. Uit handen van Huub Driessen (vice-voorzitter Le Champion) nam Monica Tijdink van Muziekids de cheque in ontvangst. Een bedrag van maar liefst € 3.476,73 werd opgehaald voor dit goede doel.  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!