Hilversum volop in beweging tijdens 19e Hilversum City Run

door 18 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Hilversum City Run

Op zondag 16 april stond hartje Hilversum weer in het teken van het grootste sportfestijn van het Gooi: de Hilversum City Run. In totaal kwamen er ruim 5.500 hardlopers uit de startblokken voor deze 19e editie. Deelnemers werden verwelkomd in de Mediastad en liepen over het Media Park, door Gooische wijken en het sfeervolle centrum. Bewoners en supporters kwamen naar buiten om hardlopers, jong en oud, aan te moedigen. Sportorganisatie Le Champion kijkt terug op een zeer succesvolle editie.

Om 12.00 uur trapten de jongste deelnemers het evenement af vanaf het Marktplein met de Bink Kids Run. Na een swingende warming-up kwamen meer dan 1.200 kinderen in actie over het parcours van 1,5 kilometer door de binnenstad. Vervolgens stond de Bink Family Run op het programma, waarbij hele families in beweging kwamen en een sportieve middag beleefden.

Burgemeester Van den Top had de eervolle taak om het startschot te geven voor de 5 kilometer. Zowel bedrijventeams als individuele lopers genoten van het entertainment en het zigzaggende parcours door Hilversum. In de Gooische wijken verzamelden bewoners zich op de hoeken van de straten om de hardlopers een warm hart toe te dragen. In het centrum werden deelnemers naar de finish gejuicht bij diverse cafés en podiums.

De deelnemers aan de 10 kilometer werden getrakteerd op een nieuw stuk parcours over het Media Park van Hilversum. Deze langste afstand liep langs de televisietoren en de gebouwen van onder anderen NOS, RTL en NPO, richting het iconische Beeld & Geluid. Hierna werd het parcours vervolgd door de glooiende woonwijken en het bruisende centrum van de mediastad. Tijdens de 10 kilometer vond ook de officiële wedstrijdloop plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Winkelmolen in een tijd van 32.40 minuten. Eerste vrouw werd Christine Bosch in 37.35 minuten.

Opbrengst voor Muziekids

Muziekids is het officiële goede doel van de Hilversum City Run. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen aan dit goede doel. Muziekids realiseert in alle Nederlandse ziekenhuizen een ‘muzikale pleister’, zodat ze even hun pijn, verdriet en gemis van thuis kunnen vergeten en weer even kind kunnen zijn in plaats van patiënt. Uit handen van Huub Driessen (vice-voorzitter Le Champion) nam Monica Tijdink van Muziekids de cheque in ontvangst. Een bedrag van maar liefst € 3.476,73 werd opgehaald voor dit goede doel.  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest