Hilversum volop in beweging tijdens 19e Hilversum City Run

door 18 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Hilversum City Run

Op zondag 16 april stond hartje Hilversum weer in het teken van het grootste sportfestijn van het Gooi: de Hilversum City Run. In totaal kwamen er ruim 5.500 hardlopers uit de startblokken voor deze 19e editie. Deelnemers werden verwelkomd in de Mediastad en liepen over het Media Park, door Gooische wijken en het sfeervolle centrum. Bewoners en supporters kwamen naar buiten om hardlopers, jong en oud, aan te moedigen. Sportorganisatie Le Champion kijkt terug op een zeer succesvolle editie.

Om 12.00 uur trapten de jongste deelnemers het evenement af vanaf het Marktplein met de Bink Kids Run. Na een swingende warming-up kwamen meer dan 1.200 kinderen in actie over het parcours van 1,5 kilometer door de binnenstad. Vervolgens stond de Bink Family Run op het programma, waarbij hele families in beweging kwamen en een sportieve middag beleefden.

Burgemeester Van den Top had de eervolle taak om het startschot te geven voor de 5 kilometer. Zowel bedrijventeams als individuele lopers genoten van het entertainment en het zigzaggende parcours door Hilversum. In de Gooische wijken verzamelden bewoners zich op de hoeken van de straten om de hardlopers een warm hart toe te dragen. In het centrum werden deelnemers naar de finish gejuicht bij diverse cafés en podiums.

De deelnemers aan de 10 kilometer werden getrakteerd op een nieuw stuk parcours over het Media Park van Hilversum. Deze langste afstand liep langs de televisietoren en de gebouwen van onder anderen NOS, RTL en NPO, richting het iconische Beeld & Geluid. Hierna werd het parcours vervolgd door de glooiende woonwijken en het bruisende centrum van de mediastad. Tijdens de 10 kilometer vond ook de officiële wedstrijdloop plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Winkelmolen in een tijd van 32.40 minuten. Eerste vrouw werd Christine Bosch in 37.35 minuten.

Opbrengst voor Muziekids

Muziekids is het officiële goede doel van de Hilversum City Run. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen aan dit goede doel. Muziekids realiseert in alle Nederlandse ziekenhuizen een ‘muzikale pleister’, zodat ze even hun pijn, verdriet en gemis van thuis kunnen vergeten en weer even kind kunnen zijn in plaats van patiënt. Uit handen van Huub Driessen (vice-voorzitter Le Champion) nam Monica Tijdink van Muziekids de cheque in ontvangst. Een bedrag van maar liefst € 3.476,73 werd opgehaald voor dit goede doel.  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest