Nienke Brinkman toch (nog) geen Olympisch Marathon limiet

door 18 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Eerder vandaag berichten wij dat Nienke Brinkman met haar tijd die zij in Boston had gelopen zich had gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Maar dit is helaas toch nog niet het geval. Op de website van de Atletiekunie staat hierover het volgende.

Vanwege de ontstane verwarring rondom de tijd van Nienke Brinkman, en met name de vraag of deze toereikend is voor de Olympische limiet, op de Boston marathon (17 april 2023), geven we hierbij opheldering. 

Met haar tijd van 02:24:58 loopt Nienke weliswaar onder de internationale limiet en de nationale prestatie-eis (die staat op 02:26:50) alleen vanwege de hoogteverschillen in het parcours van de Boston marathon (gemarkeerd als een platinum label marathon) gelden de gelopen tijden niet als internationale entry standard. Daarmee is ze dus formeel nog niet automatisch gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

We verwachten echter dat Nienke op basis van haar positie op de World Ranking of op basis van een resultaat bij een volgende marathon geen problemen zal ondervinden om alsnog in aanmerking te komen voor de Olympische Spelen in Parijs. 

Technisch Directeur Vincent Kortbeek licht toe: “we vinden het enorm vervelend dat deze verwarring door ons toedoen is ontstaan, in de eerste plaats voor Nienke zelf. Wij hebben gisteravond inderdaad bevestigd aan het management van Nienke Brinkman dat haar tijd goed was voor de internationale limiet. Helaas heeft nadere informatie ertoe geleid dat we hierin te voorbarig zijn geweest en dat dit bericht niet juist was.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!