Nienke Brinkman toch (nog) geen Olympisch Marathon limiet

door 18 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Eerder vandaag berichten wij dat Nienke Brinkman met haar tijd die zij in Boston had gelopen zich had gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Maar dit is helaas toch nog niet het geval. Op de website van de Atletiekunie staat hierover het volgende.

Vanwege de ontstane verwarring rondom de tijd van Nienke Brinkman, en met name de vraag of deze toereikend is voor de Olympische limiet, op de Boston marathon (17 april 2023), geven we hierbij opheldering. 

Met haar tijd van 02:24:58 loopt Nienke weliswaar onder de internationale limiet en de nationale prestatie-eis (die staat op 02:26:50) alleen vanwege de hoogteverschillen in het parcours van de Boston marathon (gemarkeerd als een platinum label marathon) gelden de gelopen tijden niet als internationale entry standard. Daarmee is ze dus formeel nog niet automatisch gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

We verwachten echter dat Nienke op basis van haar positie op de World Ranking of op basis van een resultaat bij een volgende marathon geen problemen zal ondervinden om alsnog in aanmerking te komen voor de Olympische Spelen in Parijs. 

Technisch Directeur Vincent Kortbeek licht toe: “we vinden het enorm vervelend dat deze verwarring door ons toedoen is ontstaan, in de eerste plaats voor Nienke zelf. Wij hebben gisteravond inderdaad bevestigd aan het management van Nienke Brinkman dat haar tijd goed was voor de internationale limiet. Helaas heeft nadere informatie ertoe geleid dat we hierin te voorbarig zijn geweest en dat dit bericht niet juist was.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest