NN Running Team-atleet Nienke Brinkman loopt olympische limiet tijdens Boston Marathon (update)

door 18 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Nienke Brinkman Eliud Kipchoge
Foto: NN Running Team

Update: helaas is onderstaand bericht niet goed geplaatst, de tijd van Brinkman wordt toch niet geien als een plaatsing voor de Olympische Spelen. Hier is meer informatie.


Met een tijd van 2:24:58 heeft NN Running Team-atleet Nienke Brinkman vandaag in Boston de olympische limiet op de marathon behaald. Met deze tijd finishte ze als 15de in een breed en sterk deelnemersveld. De limiet om deel te mogen nemen aan de marathon bij de Olympische Spelen van Parijs 2024 ligt op 2:26:50, een tijd waar de Nederlands recordhouder Brinkman bijna twee minuten onder dook.

Hoewel het lopen van de olympische limiet voorafgaand aan de race geen hoofddoel was voor Brinkman, is ze vanzelfsprekend erg blij met deze prestatie: “De race vandaag was heel zwaar, maar ik heb toch ook genoten. Pas op tegen het einde besefte ik dat ik de Olympische limiet zou kunnen halen en ik ben uiteraard erg blij dat dit nu al gelukt is. Boston had vandaag echt een enorm sterk en breed deelnemersveld, het was voor mij te moeilijk om met de eerste lopers mee te gaan, maar ik ben tevreden met het resultaat. De fans hier zijn echt geweldig, er staan echt op elke meter zoveel mensen ondanks de regen, dat had ik echt niet verwacht.”

De Nederlandse kent een sterk jaar waarbij ze de NN Marathon Rotterdam 2022 als 2e finishte met een nieuw nationaal record (2:22:51) en ook werd ze 3e op de marathon bij het EK atletiek in München. Ook 2023 begon sterk voor Brinkman met overwinningen tijdens de NN Egmond Halve Marathon en de NN CPC Loop.

Sterk deelnemersveld

In Boston liep Brinkman in een buitengewoon sterk deelnemersveld. De race werd gewonnen door Hellen Obiri (winnares van Olympisch zilver op de 5000m in 2016 en 2021). Gotytom Gebreslase (wereldkampioen op de marathon van 2022 en winnares van de Berlijn Marathon 2021) werd tweede gevolgd door NN Running Team-atlete Lonah Salpeter op de derde plek (brons op de WK marathon 2022 en tweede plek bij de TCS New York Marathon 2022).

In haar voorbereiding op de Boston Marathon werd Brinkman gevolgd voor een videoserie genaamd ‘Road To’. Hierin krijgt het publiek een uniek kijkje achter de schermen tijdens haar voorbereiding op Boston en haar raceweekend in Boston. De video’s zijn gemaakt in samenwerking met het AD en te bewonderen op AD.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!