Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

door 23 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Kelvin Kiptum wint Londen Marathon
Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events

Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum zette een tijd neer van 2:01:25, dat is slechts 18 seconden onder het wereldrecord.

Geoffrey Kamworor maakte er een Keniaanse een-twee van toen hij als tweede over de streep kwam in 2:04:23, met de Ethiopiër Tamirat Tola als derde in 2:04:59.

Emile Cairess was de eerste Britse man die over de streep kwam bij zijn debuut op deze afstand. Hij eindigde als zesde in 2:08:07, Phil Seseman werd achtste in 2:10:23. Sir Mo Farah kwam als negende over de streep in een tijd van 2:10:28. Dit was zijn laatste London Marathon-optreden.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Sifan Hassan de grote verrassing. Hassan liep in een sterk deelnemersveld en in de laatste meters sprinten zij om te winnen bij haar marathondebuut. Na een wankele start, toen ze een paar keer stopte om zich te rekken en achter de kopgroep zakte, finishte ze in 2:18:33, slechts drie seconden voor de Keniaanse Alemu Megertu, die 2:18:37 noteerde. Peres Jepchirchir (KEN) werd derde in een tijd van 2:18:38. De Keniaanse Sheila Chepkirui werd vierde in 2:18:51 en titelverdediger Yalemzerf Yehualaw (ETH) werd vijfde in 2:18:53.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest