Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

door 23 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Kelvin Kiptum wint Londen Marathon
Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events

Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum zette een tijd neer van 2:01:25, dat is slechts 18 seconden onder het wereldrecord.

Geoffrey Kamworor maakte er een Keniaanse een-twee van toen hij als tweede over de streep kwam in 2:04:23, met de Ethiopiër Tamirat Tola als derde in 2:04:59.

Emile Cairess was de eerste Britse man die over de streep kwam bij zijn debuut op deze afstand. Hij eindigde als zesde in 2:08:07, Phil Seseman werd achtste in 2:10:23. Sir Mo Farah kwam als negende over de streep in een tijd van 2:10:28. Dit was zijn laatste London Marathon-optreden.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Sifan Hassan de grote verrassing. Hassan liep in een sterk deelnemersveld en in de laatste meters sprinten zij om te winnen bij haar marathondebuut. Na een wankele start, toen ze een paar keer stopte om zich te rekken en achter de kopgroep zakte, finishte ze in 2:18:33, slechts drie seconden voor de Keniaanse Alemu Megertu, die 2:18:37 noteerde. Peres Jepchirchir (KEN) werd derde in een tijd van 2:18:38. De Keniaanse Sheila Chepkirui werd vierde in 2:18:51 en titelverdediger Yalemzerf Yehualaw (ETH) werd vijfde in 2:18:53.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!