Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

door 23 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Kelvin Kiptum wint Londen Marathon
Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events

Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum zette een tijd neer van 2:01:25, dat is slechts 18 seconden onder het wereldrecord.

Geoffrey Kamworor maakte er een Keniaanse een-twee van toen hij als tweede over de streep kwam in 2:04:23, met de Ethiopiër Tamirat Tola als derde in 2:04:59.

Emile Cairess was de eerste Britse man die over de streep kwam bij zijn debuut op deze afstand. Hij eindigde als zesde in 2:08:07, Phil Seseman werd achtste in 2:10:23. Sir Mo Farah kwam als negende over de streep in een tijd van 2:10:28. Dit was zijn laatste London Marathon-optreden.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Sifan Hassan de grote verrassing. Hassan liep in een sterk deelnemersveld en in de laatste meters sprinten zij om te winnen bij haar marathondebuut. Na een wankele start, toen ze een paar keer stopte om zich te rekken en achter de kopgroep zakte, finishte ze in 2:18:33, slechts drie seconden voor de Keniaanse Alemu Megertu, die 2:18:37 noteerde. Peres Jepchirchir (KEN) werd derde in een tijd van 2:18:38. De Keniaanse Sheila Chepkirui werd vierde in 2:18:51 en titelverdediger Yalemzerf Yehualaw (ETH) werd vijfde in 2:18:53.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest