Sifan Hassan loopt Nederlands record en wint bij marathondebuut in London

door 23 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Sifan Hassan tijdens Londen Marathon
Foto: Global Sports Communication

Global Sports Communication-atleet Sifan Hassan heeft de TCS London Marathon gewonnen in een Nederlands record van 2:18:33. Voorheen stond dit record op naam van NN Running Team-atlete Nienke Brinkman (2:22:51). Voor het eerst in haar glansrijke carrière liep Hassan een marathon en dat deed ze in een enorm sterk veld in London met onder andere winnares van de 2022 TCS London Marathon, Yalemzerf Yehualaw en wereld halve marathon-kampioene Peres Jepchirchir. 

Hassan leek al snel te moeten afhaken maar wist zich uitstekend te herpakken. Ze wist weer aansluiting te krijgen bij de kopgroep en wist er op het laatste stuk nog een indrukwekkende sprint uit te persen. Uiteindelijk sloeg ze nog een gaatje en eindigde ze voor Alemu Megertu en Peres Jepchirchir om zo een prachtig hoofdstuk aan haar imposante loopbaan toe te voegen.

Tot dusver richtte Hassan zich vooral op de baan waar ze in 2021 nog goud pakte op de 10,000m, 5000m en brons op de 1500m bij de Olympische Spelen in Tokio. Ook werd de atlete eerder al wereldkampioen op de 10,000m en de 1500m. Nooit eerder liep ze een marathon maar met oog op de toekomst en haar nieuwsgierige karakter wilde Hassan de uitdaging aangaan.

Sifan Hassan: “It was really amazing. I never thought I would finish the marathon but here I am. London is my favourite marathon not even to run but to watch and I finished it and I won, I can’t even believe it. Every single kilometer I felt so grateful.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!