Sifan Hassan loopt Nederlands record en wint bij marathondebuut in London

door 23 apr, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Sifan Hassan tijdens Londen Marathon
Foto: Global Sports Communication

Global Sports Communication-atleet Sifan Hassan heeft de TCS London Marathon gewonnen in een Nederlands record van 2:18:33. Voorheen stond dit record op naam van NN Running Team-atlete Nienke Brinkman (2:22:51). Voor het eerst in haar glansrijke carrière liep Hassan een marathon en dat deed ze in een enorm sterk veld in London met onder andere winnares van de 2022 TCS London Marathon, Yalemzerf Yehualaw en wereld halve marathon-kampioene Peres Jepchirchir. 

Hassan leek al snel te moeten afhaken maar wist zich uitstekend te herpakken. Ze wist weer aansluiting te krijgen bij de kopgroep en wist er op het laatste stuk nog een indrukwekkende sprint uit te persen. Uiteindelijk sloeg ze nog een gaatje en eindigde ze voor Alemu Megertu en Peres Jepchirchir om zo een prachtig hoofdstuk aan haar imposante loopbaan toe te voegen.

Tot dusver richtte Hassan zich vooral op de baan waar ze in 2021 nog goud pakte op de 10,000m, 5000m en brons op de 1500m bij de Olympische Spelen in Tokio. Ook werd de atlete eerder al wereldkampioen op de 10,000m en de 1500m. Nooit eerder liep ze een marathon maar met oog op de toekomst en haar nieuwsgierige karakter wilde Hassan de uitdaging aangaan.

Sifan Hassan: “It was really amazing. I never thought I would finish the marathon but here I am. London is my favourite marathon not even to run but to watch and I finished it and I won, I can’t even believe it. Every single kilometer I felt so grateful.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest