Puma hoofdsponsor van Next Generation Athletics

door 11 mei, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Next Generation Athletics

Puma Benelux en de organisatie van Next Generation Athletics zijn een samenwerking aangegaan voor het baanatletiekevenement in Nijmegen. Puma zal hoofdsponsor zijn en haar naam verbinden aan het evenement: PUMA Nitro Next Generation Athletics.

Maarten Groot Hulze, Major Account Manager Running van PUMA Benelux B.V.: ‘PUMA ziet Next Generation Athletics als een ideaal evenement om naast onze Track & Field spikes, ook onze hardloopschoenen voor op de weg onder de aandacht te brengen bij hardlopend Nederland. Next Generation Athletics biedt ons een goed podium om een connectie te creëren met een jonge generatie hardloopatleten die zowel op de baan als op de weg aanwezig zijn.

Naast het feit dat we al meer dan 50 jaar zéér succesvol aanwezig zijn binnen de Track & Field wereld, hebben we in 2021 een herintroductie gemaakt met onze wegschoenen. Met onze schoenen hebben wij voor elke hardloper, zowel voor de recreatieve loper als de fanatieke wedstrijdloper, de juiste schoen. Het maakt niet uit of je het hardlopen na 10 jaar weer oppakt, een gevorderde loper bent of traint voor een marathon; de ideale schoen zit er voor jou tussen.

Op zaterdag 17 juni 2023 zullen we tijdens het evenement op atletiekbaan Brakkenstein, samen met Lopers Company aanwezig zijn met een promostand zodat alle aanwezigen, zowel bezoekers als deelnemers, onze nieuwe Deviate NITRO 2 en de ForeverRun NITRO kunnen testen.’

Henk Albers, voorzitter Next Generation Athletics: ‘wij zijn trots en blij dat Puma – één van de toonaangevende sportmerken in de wereld – onze partner wordt. Nadat we eerder dit jaar door de wereldatletiekbond (World Athletics) erkend zijn als wedstrijd waar geldige records en limieten gelopen kunnen worden, is dit een volgende mooie stap.’

Bram Som, racedirector Next Generation Athletics: ‘met Puma als partner kunnen we in Nijmegen een belangrijke rol blijven spelen in de baanatletiek voor Nederlandse, maar ook buitenlandse atleten, als wedstrijd waar zij zich kunnen kwalificeren voor internationale toernooien en Olympische Spelen.’

PUMA Nitro Next Generation Athletics 17 juni 2023

Op het programma van PUMA Nitro Next Generation Athletics op zaterdag 17 juni 2023 staan looponderdelen van 400 meter t/m 5.000 meter, waaronder een limietrace 1.500 meter voor mannen. Deze wordt specifiek ingericht om Nederlandse atleten zich te laten kwalificeren voor de EK onder 23 die dit jaar gehouden wordt in Finland. Zij zullen dan sneller dan 3:42,50 moeten lopen.

In alle races zal Wavelight met lampjes in de binnenbaan het gewenste tempo aan geven. Hierdoor is voor het publiek goed te volgen of de atleten op koers zijn voor het behalen van hun limiet of persoonlijk record. Uniek in Nijmegen is dat het publiek bij de 3.000 en 5.000 meter races in baan 4 mogen staan om de atleten aan te moedigen en de wedstrijden van heel dichtbij mee te maken.

Track and Field Series

PUMA Nitro Next Generation Athletics maakt deel uit van de Track and Field Series van de Atletiekunie. De hele serie bestaat uit:

  • 12 mei Track Meeting Utrecht
  • 13 mei Ter Specke Bokaal
  • 18 mei Harry Schulting Games
  • 29 mei T-Meeting
  • 3 juni West-Fries Atletiekgala
  • 10 juni Gouden Spike

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!