BIG 10: de snelste tien kilometer van het jaar

door 19 mei, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Zondag 3 september vindt de snelste 10 kilometer hardlopen van Nederland plaats: de BIG 10. Mike Foppen en Diane van Es gaan een aanval doen op het Nederlands record op de 10 kilometer. Daarnaast zullen nog duizenden andere Nederlandse toplopers en recreanten een poging doen om hun PR te verbreken op de wielerbaan in Rotterdam.

Perfecte omstandigheden

Net als bij de sub 2 uur poging van Eliud Kipchoge zullen er ideale omstandigheden gecreëerd worden voor het lopen van toptijden. Niet alleen voor de toplopers, maar voor iedereen die zijn 10 kilometer record wil verbeteren. Daarom is naast All4running ook NIKE hoofdpartner geworden van dit evenement. Op de vlakke wielerbaan aan de noordkant van Rotterdam wordt de 10 kilometer gelopen. De organisatie, in handen van Hardloopnetwerk en INDIE runner, zorgt voor tempomakers, DJ’s en de perfecte sfeer om een persoonlijk record te lopen. Er wordt gewerkt met heats op snelheid zodat deelnemers kunnen strijden met elkaar om zo nog sneller over de finishlijn te komen.

Imo Muller, initiatiefnemer en eigenaar Hardloopnetwerk: ‘Het is een droom om de snelste 10 km van het jaar te mogen organiseren en we gaan zorgen dat alle omstandigheden zo ideaal mogelijk zijn voor het lopen van een toptijd. Bij deze nodig ik ook alle supporters uit op de wielerbaan om de atleten naar een PR te schreeuwen en te komen genieten van de sfeer.’

Aanval Nederlands record

Mike Foppen en Diane van Es gaan op zondag 3 september voor een verbetering van het Nederlands record op de 10 kilometer. Het record bij de mannen is nu in handen van Richard Douma en Abdi Nageeye. Zij liepen beiden 28.09. Het persoonlijk record van Mike Foppen staat op 28.10.  Bij de dames liep Diana van Es dit jaar al 30.29. Diane zal in haar geboortestad Rotterdam haar eigen record aanvallen. Zij krijgt onder andere tegenstand van Olympisch atlete Jill Holterman (pr 32.15), Silke Sonkman (pr 32.28) en Nederlands kampioene op de marathon Anne Luijten (pr 32.59).

Het parcours

De razendsnelle tien kilometer vindt plaats op de wielerbaan RWC AHOY in Rotterdam. Deze vlakke en autovrije ronde in Rotterdam Noord is 1,6 kilometer en wordt iets meer dan 6 keer gelopen. Ideaal voor publiek want je ziet de lopers dus zes keer voorbij racen. Het parcours is officieel gemeten, aangemeld bij de Atletiekunie en krijgt een World Athletics registratie.

Inschrijven

De inschrijving is geopend en kan via big10.nl.

Tags: BIG 10

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Femke Bol naar FBK Games 2024

Femke Bol naar FBK Games 2024

Femke Bol komt zondag 7 juli naar de FBK Games in Hengelo. De 24-jarige Amersfoortse loopt minder dan vier weken voor het begin van de Olympische Spelen in Parijs dus nog één keer in eigen land, in het Fanny Blankers-Koenstadion. Bol loopt er de...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest