Sifan Hassan weer terug in Hengelo bij de FBK Games

door 22 mei, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Sifan Hassan tijdens FBK Games
Foto: FBK Games

Sifan Hassan komt weer naar de FBK Games in Hengelo. De tweevoudig olympisch kampioene loopt zaterdagavond 3 juni de 10.000 meter én zondagmiddag 4 juni de 1500 meter. Het wordt haar eerste baanwedstrijd dit seizoen na haar verpletterende debuut in april op de marathon in Londen, die ze won in een toptijd van 2.18.33, goed voor een Nederlands record. 

Hassan: “Ik heb heel veel zin in het baanseizoen. Na London Marathon was het natuurlijk afwachten hoe mijn lijf zou herstellen en zou reageren op de baantrainingen. Ik wil graag een 10.000 meter lopen om te kijken hoe ik ervoor sta. Ik wilde graag mijn eerste baanwedstrijd in Nederland lopen voor eigen publiek. Ik ben dankbaar dat de organisatie het voor mij mogelijk heeft gemaakt dat ik nu op zaterdagavond een 10.000 meter kan lopen en op zondagmiddag in een vol stadion een 1500 meter. Ik train veel in het buitenland en het is voor mij daarom extra bijzonder om in Nederland voor eigen publiek te lopen.”

Hassan wilde eigenlijk een 10.000 meter lopen voor eigen publiek in het FBK Stadion, maar omdat dit niet meer ingepast kon worden in het reguliere programma is besloten daar een apart event van te maken op de zaterdagavond. De 10.000 meter is een officieel onderdeel van de FBK Games en van de Continental Tour Gold. Omdat Hassan graag voor eigen publiek wilde lopen, heeft ze besloten om in het hoofdprogramma op zondag de 1500 meter te lopen. Wat dat betreft is ze ervaringsdeskundige pur sang, want eerder combineerde ze tijdens de wereldkampioenschappen van 2019 en de Spelen in 2021 al onmogelijk geachte combinaties van 1500, 5000 en/of 10.000 meter.

Meeting director Ellen van Langen is blij met de komst van Hassan. “We kennen Sifan als iemand die van uitdagingen houdt. Het is natuurlijk fantastisch na haar spectaculaire marathon debuut in Londen van nog geen maand geleden, dat we haar twee keer van start zien gaan in Hengelo. Sifan wilde graag de 10.000 meter lopen, maar dit paste niet meer in het hoofdprogramma, waardoor we dit onderdeel naar zaterdagavond verplaatst hebben. Hoe mooi is het dat Sifan zondag in het hoofdprogramma van start gaat op de 1500 meter. Ze is zo’n bijzondere atlete dat we daar graag ons programma voor aangepast hebben.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!