Maastrichts Mooiste maakt parcoursen bekend

door 26 mei, 2023Evenementen0 Reacties

Op zondag 11 juni staat het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht op de agenda. Maastrichts Mooiste is al jaren een begrip in de stad en ieder jaar kijken duizenden deelnemers er weer naar uit om deel te nemen. Dit jaar heeft het evenement een nieuwe startlocatie en vernieuwde parcoursen. De parcoursen zijn aangepast om het loopcomfort van de deelnemers te vergroten.

Ricardo Floris, 7-voudig winnaar en ambassadeur van Maastrichts Mooiste, vertelt vanaf zijn trainingsstage: ‘’Maastrichts Mooiste is voor mij de belangrijkste wedstrijd in de regio. Het parcours laat ieder jaar weer prachtige stukken van de stad zien.”

Maastrichts Mooiste
Ricardo Floris tijdens de parcoursverkenning.

De organisatie heeft naar de feedback van deelnemers geluisterd. Zo bevinden er zich meer rechte stukken in het parcours waardoor het aantal bochten is verminderd. Daarnaast is er ook gekozen voor bredere en verharde paden op alle routes.

Liefhebbers van de Maastrichtse binnenstad hoeven zich geen zorgen te maken want ook dit jaar lopen de deelnemers weer door de parken rondom de stadsmuur en de historische straatjes in het centrum.

Nieuwe startlocatie

Wellicht de belangrijkste wijziging is de verplaatsing van de startlocatie naar de Van Hasseltkade. Waar deelnemers traditioneel startten in de krappere Hoenderstraat, is er dit jaar meer ruimte op de Van Hasseltkade. Vanaf dit startpunt leidt het parcours de deelnemers rechtdoor de Maaspromenade af. Er is één uitzondering; de start van de Mini Run blijft op het sfeervolle Vrijthof.

Het evenemententerrein, inclusief het ophalen van startnummers en tassenafgifte, blijft wel op de Markt. Vanaf hier is het slechts enkele minuten lopen naar de nieuwe startlocatie.

Een route door België voor de 10 Engelse Mijl

De grootste aanpassingen in het parcours bevinden zich op de 10 Engelse Mijl. Vanaf de start op de Van Hasseltkade volgen de deelnemers de Maas, langs de ENCI-groeve richting de Belgische grens. Vanaf de sluis van Ternaaien vervolgen zij hun weg langs het prachtige Albertkanaal. Ook dit jaar lopen de deelnemers weer over de Mergelweg om hun route te vervolgen naar de binnenstad van Maastricht.

Bochtencombinatie Slavante blijft op de route van de 10 kilometer

Voor de 10 kilometer volgen de deelnemers de prachtige Maas tot het ENCI-terrein. Het ENCI-terrein vormt voor hen het keerpunt om hun route te vervolgen via Slavante. Deze welbekende bochtencombinatie is erg in trek onder deelnemers en dus onmisbaar voor het parcours. Na deze pittige klim vervolgen zij hun weg naar de de finish in de binnenstad.

Inschrijven

Met de nieuwe parcoursen heeft de organisatie de basis gelegd voor de toekomst. Het belooft dit jaar voor iedereen weer het gezelligste hardloopevenement van Maastricht te worden. Ook onderdeel zijn van het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht? Meer informatie en inschrijven via https://www.maastrichtsmooiste.nl/inschrijven/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

De belangstelling voor de NN Egmond Halve Marathon, op zondag 14 januari, is dit jaar enorm groot. Ruim een maand voor de start van de 49e editie zijn alle 13.500 startbewijzen voor de halve marathon vergeven. Niet eerder werd de deelnemerslimiet,...

UrbanCityRun053 2023 uitverkocht

UrbanCityRun053 2023 uitverkocht

Wegens overweldigend succes is de vijfde editie van de UrbanCityRun053 2023 helemaal uitverkocht. Dat betekent dat er op aanstaande zondag 10 december 1650 enthousiaste deelnemers aan de start staan om mee te doen met deze verkenningsloop van 5 of...

Pin It on Pinterest