Meppels bekendste run komt er weer aan

door 30 mei, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Meppel City Run

Op zondag 4 juni gaat het jaarlijkse hardloopfeest in Meppel weer van start. De Scania Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Bijna 2500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 10e Meppel City Run op het vertrouwde parcours door de binnenstad.

Pandriks 4 & 8 mijl, Sloow Businessrun, de SNS KidsRun en Primalife G-Run

De Meppel City Run is er voor iedereen. Daarom is er ook dit jaar weer een vol programma op de zondag. De SNS KidsRun en de Primalife G-Run leggen vanaf 12.10 uur een speciaal parcours af in de historische binnenstad. Zij kiezen voor 200 meter (minirun) of de 1 of 2 kilometer loop. De SNS KidsRun is tegelijkertijd ook een sponsorloop, waarbij de volledige opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds. De opbrengst van de cheque wordt na afloop van de Meppel City Run uitgereikt bij Herberg ‘t Plein aan het Prinsenplein.

Het parcours van de 4 Mijl en de 8 Mijl is zowel geschikt voor de ervaren wedstrijdlopers als voor recreanten. Dit jaar staan er ruim 2500 deelnemers aan de start. Naast 2000 lopers voor de 4 of 8 mijl ruim 400 kinderen. Alle lopers genieten elk jaar weer van de heerlijke sfeer, het publiek en het entertainment langs de route. Je kunt wel stellen dat de sfeer in Meppel elk jaar weer wordt overtroffen. Het meelopen aan de Meppel City Run maakt het daarom tot een unieke ervaring en de afterparty maakt dit helemaal af!

Heel Meppel doet mee

De Meppel City Run is inmiddels niet meer weg te denken van de evenementenkalender van Meppel. De sfeervolle route door het historische centrum heeft het evenement tot een populair hardloopfestijn gemaakt voor zowel loper als supporter.

Parcourswijziging

Ondanks eerdere berichten hebben we in overleg met de gemeente toch op het laatste moment besloten het parcours wat aan te passen. In het nieuwe parcours loop je nog meer door de gezellige Meppeler straten, zoals Zuideinde, Catharinastraat, Vledderstraat en natuurlijk de Ambonstraat. Door de last minute-aanpassing is het parcours dit jaar niet gecertificeerd voor de Atletiek Unie.

Vrijwilligers

Om de Meppel City Run voor elke deelnemer betaalbaar en toegankelijk te houden bestaat de hele organisatie van de Meppel City Run uit niet-betaalde krachten (vrijwilligers). Hier zijn we trots op en dit willen we graag zo houden. Ook dit jaar helpen er 160 vrijwilligers mee aan de organisatie van de Meppel City Run. Deze vrijwilligers worden dit jaar ondersteund door circa 24 vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan.

Binnenstad gedeeltelijk en tijdelijk autovrij

Het parcours is tijdelijk autovrij in verband met de veiligheid van de omwonenden, aan het parcours van de Meppel City Run kunnen daar op zondag 4 juni tijdelijk (tijdens de wedstrijd) hinder van ondervinden. De organisatie vraagt hier begrip voor.

Programma zondag 4 juni

Starttijden voor de afstanden zijn:

 • 12:00 uur warming up G-run: Kerkplein
 • 12:10 uur G-Run: Kerkplein
 • 12:30 uur warming up minirun 200 meter: Kerkplein
 • 12:40 uur Minirun 200 meter: Kerkplein
 • 12:50 uur warming up Kidsrun 1 km: Kerkplein
 • 13:00 uur Kidsrun 1 km: Kerkplein
 • 13:10 uur warming up Kidsrun 2 km: Kerkplein
 • 13:20 uur Kidsrun 2 km: Kerkplein
 • 13:40 uur Start Stad en Esch 3 km
 • 13:45 uur warming up 8 mijl: Grote Oever
 • 14:00 uur 8 mijl: Grote Oever
 • 14:15 uur warming up 4 mijl Grote Oever
 • 14:30 uur 4 mijl; Grote Oever
 • 15:30 AFTERPARTY
 • 15:40 uur Prijsuitreiking (Prinsenplein)

Voor meer informatie ga je naar de website van Meppel City Run.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!