Garmin onthult de volgende generatie fēnix 7 Pro-serie

door 3 jun, 2023Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024
Garmin fēnix 7 Pro-serie

Garmin kondigde dee week de fēnix® 7 Pro-serie aan. Deze premium smartwatches met zonne-energie zijn ontworpen om altijd en overal optimaal te presteren. Met professionele prestatie-inzichten, extra kaartmogelijkheden en 24 uur per dag gezondheids- en wellness-monitoring, is de fēnix 7 Pro-serie gebouwd om de hele dag door te presteren, elke dag weer. Met solar-charging op elk model heeft de fēnix® 7 Pro een ongeëvenaarde batterijduur tot wel 37 dagen in smartwatch-modus en tot 139 uur in expeditiemodus (1).

“Al meer dan tien jaar vertrouwen velen voor al hun avonturen en prestaties op de premium fēnix-lijn van Garmin en we zijn verheugd om de nieuwe fēnix 7 Pro-serie te voorzien van verbeteringen op het gebied van training, prestatiemeting en kaarten. Of je nu traint voor je eerste hardloopwedstrijd, of de toppen van de Alpen gaat ontdekken, de fēnix 7 Pro-serie is jouw ultieme metgezel.” –Bart Zijderlaan, Marketing & Communicatiemanager Garmin Nederland”

Wat zijn de nieuwe functies op de fēnix 7 Pro

 • De ingebouwde LED-zaklamp op alle modellen met variabele intensiteit en een stroboscoop biedt je beter zicht tijdens het trainen in het donker en zorgt voor handige verlichting wanneer je die nodig hebt 
 • GEN-5 hartslagsensor: Verbeterde optische sensoren en sport-specifieke algoritmen bieden verbeterde prestatietracking voor een grotere verscheidenheid aan activiteiten, waardoor het gemakkelijker wordt om een beter inzicht te krijgen in hoe het lichaam reageert op training.
 • Endurance score: Meet hoe je prestaties zich ontwikkelen op langdurige inspanningen, terwijl er ook rekening wordt gehouden met trainingsgegevens zoals VO2 max, trainingsbelasting op korte en lange termijn en data vanuit diverse activiteiten
 • Hill-score: Meet hoe je prestaties zicht ontwikkelen om bergopwaarts te rennen door de hardloopkracht op steile beklimmingen en het hardloopuithoudingsvermogen op lange beklimmingen te meten.
 • Extra vooraf geladen activiteiten: zoals o.a. schaatsen, motorcross en tientallen andere nieuwe activiteiten en team-sporten (zoals voetbal, basketbal, volleybal) helpen gebruikers actief te blijven.

Ultieme prestaties

Ga elke uitdaging aan met tientallen ingebouwde sport-apps – van wandelen en mountainbiken tot krachttraining en meer – plus een verbeterde reeks geavanceerde trainingstools. Ontvang elke ochtend een Training Readiness score om te bepalen of het een goede dag is om actief te zijn of het rustig aan te doen, terwijl geavanceerde trainingsstatistieken zoals Hillscore, Endurance score, VO2 max, trainingsstatus en meer helpen de algehele prestaties te meten. Terwijl jij aan het hardlopen of fietsen bent, biedt PacePro™ GPS-gebaseerde tempobegeleiding voor geselecteerde koersen of afstanden, terwijl ClimbPro real-time informatie weergeeft over huidige en komende beklimmingen.

Om je beter voor te bereiden op de racedag, biedt de Racewidget trainingstips, gepersonaliseerde dagelijkse aanbevolen trainingen en race-voorspellingen voor een aankomend evenement op basis van koersdetails, weer en prestaties. Atleten kunnen ook gepersonaliseerde dagelijkse voorgestelde trainingen bekijken die na elke hardloopsessie of rit worden aangepast aan de prestaties en het herstel, terwijl ze ook rekening houden met komende races die worden toegevoegd aan de Garmin Connect™-kalender.

Vertrouwde navigatie

De fēnix 7 Pro-serie zit boordevol premium kaartfuncties en is klaar voor elk avontuur.

 • Geavanceerde navigatiesensoren in combinatie met multi-band GPS met SatIQ™ technologie zorgen voor nauwkeurigere positionering in uitdagende omgevingen en optimaliseren tegelijkertijd de batterijduur
 • Vooraf geladen TopoActive-kaarten bieden kaarten van meerdere continenten van over de hele wereld(2).
 • Met SkiView™ Maps kunnen skiërs pistenamen en moeilijkheidsgraden bekijken voor meer dan 2.000 voorgeladen skigebieden wereldwijd, terwijl CourseView Maps golfers toegang geeft tot voorgeladen kleurenkaarten voor meer dan 43.000 golfbanen over de hele wereld
 • Met Outdoor Maps+ (3) kun je premium kaartinhoud bekijken op je pols, zoals satellietbeelden, openbare landkaarten, verbeterde TOPO-kaarten en meer.
 • Maak of zoek bestaande koersen/routes in Garmin Connect of direct op het horloge 
Garmin fēnix 7 Pro-serie

Draag Fenix de hele dag, elke dag

Met een batterijduur van weken – en opladen via zonne-energie voor een extra energieboost van de zon – hoef je de fēnix 7 Pro-serie niet elke nacht af te doen om deze op te laden. Hierdoor kunnen gebruikers 24 uur per dag gezondheids- en wellnessinzichten ontvangen, waaronder Pulse Ox(4) op de pols, Body Battery™ energiemonitoring, geavanceerde slaapmonitoring en slaapscore om een beter inzicht te krijgen van hoe het lichaam herstelt en meer. Bij het ontwaken ontvang je een handig ochtendrapport met een gepersonaliseerde kijk op de afgelopen nacht, de trainingsvooruitzichten, hartslagvariabiliteit (HRV-status) en meer. Voor degenen die aan een langeafstandsreis beginnen, kunnen ze met de Jet Lag Adviser-functie hun reisdetails invoeren in de Garmin Connect-kalender en advies krijgen over blootstelling aan licht, slaapschema en lichaamsbeweging om de effecten van jetlag te minimaliseren.

Zelfs onderweg kan de fēnix 7 Pro-serie gebruikers helpen verbonden te blijven. Wanneer gekoppeld aan een compatibele smartphone, kunnen alle smartphone meldingen direct vanaf het horloge worden bekeken, terwijl veiligheids- en volgfuncties zoals incidentdetectie, assistentie en LiveTrack(5) sporters met meer gemoedsrust laten trainen. Gebruikers kunnen ook snel langs de kassa lopen met Garmin Pay™ contactloze betalingen(6) en nummers downloaden van Spotify®, Deezer of Amazon Music (premium-abonnement vereist) om telefoonvrij te luisteren.

Elk model in de fēnix 7 Pro-serie is robuust en toch stijlvol en heeft een scherm op zonne-energie, een responsief touchscreen en traditionele knopbediening. Bovendien zijn de smartwatches getest volgens Amerikaanse militaire normen voor thermische, schok- en waterbestendigheid. Beschikbare modellen zijn: fēnix 7S Pro – 42 mm, fēnix 7 Pro – 47 mm en fēnix 7X Pro – 51 mm, met opties voor Standard en Sapphire Editions. Adviesprijzen beginnen bij € 849,99. Ga voor meer informatie naar www.garmin.com.


 • 1 Batterijduur op basis van fēnix 7X Pro bij 3 uur direct zonlicht (50.000 lux) per dag.
 • 2. Alleen Sapphire-versies. Niet-sapphire versies moeten kaarten (gratis) downloaden.
 • 3 Abonnement vereist (apart verkrijgbaar).
 • 4 Dit is geen medisch hulpmiddel en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of bewaking van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen beschikbaar.
 • 5 Zie Garmin.com/safety voor vereisten en beperkingen voor veiligheids- en volgfuncties.
 • Bekijk het huidige ondersteunde land, betalingsnetwerk en bankgegevens van uitgifte.
Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!