Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

door 4 jun, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en mooie sportieve prestaties. Er liepen zo’n 2500 deelnemers mee aan deze 10e editie van de Meppel City Run. De deelnemers konden meedoen aan verschillende onderdelen: G-run, SNS kidsrun en de 4 of 8 Engelse mijl.

Een evenement van en voor iedereen

Naast een fantastisch aantal deelnemers, was ook het publiek goed vertegenwoordigd. ‘Het was geweldig om te zien dat iedereen heeft genoten van deze sportieve dag. Sport verbindt. Er hing een gemoedelijke feestelijke sfeer in de stad.’ aldus Wiebo Walstra, voorzitter Scania Meppel City run.

Niet alleen tijdens de SNS kidsrun en G-Run werd er enthousiast aangemoedigd. Ook de deelnemers aan de 4 of 8 mijl merkten het enthousiasme. Zo maken de bewoners van de Ambonstraat en het Zuideinde in hun straat al jaren een feestje van de Scania Meppel City run. De nieuwe straten van dit jaar, Catharinastraat, Wilhelminastraat en Prinses Margrietlaan, deden hier niet voor onder en deden er alles aan om de renners naar de finish te helpen.

G-Run en SNS kids run

De jongste jeugd liep mee met de 200, 1000 of 2000 meter van de SNS Kidsrun. ‘Het is geweldig om te zien dat zowel kinderen als ouders met zoveel plezier bewegen. Sommige kinderen staan er gespannen bij, anderen genieten vooral van alle aanmoediging onderweg.’ vertelt Hans Westenbrink. Ook was het fanatisme te zien bij de G-Run, waar 11 framerunners aan deelnamen. Als beloning ontvingen alle deelnemers aan de Kidsrun en G-Run een mooie medaille gemaakt van hout, door dagbesteding Cement. Net als voorgaande jaren was de SNS Kidsrun ook een sponsorloop. Dit jaar weer voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met behulp van dit fonds wordt sporten mogelijk gemaakt voor alle kinderen in de gemeente Meppel. Aan het eind van de middag werd er een mooie cheque ter waarde van € 1.157,35 overhandigd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Bedankt/trots

Wiebo Walstra kijkt zeer tevreden en trots terug op de 10e editie van de Scania Meppel City Run. ‘We zijn super dankbaar voor alle vrijwilligers met wie we dit event tot een succes maken. Dat enthousiasme voor dit evenement is de sleutel tot het succes. En als loper merk je dat. Wij vonden het wederom een feestje.’

Uitslagen

4 Mijl vrouwen

 1. Jacelyn Gruppen
 2. Eline Kelly
 3. Mirthe van Veen
 1. 4 Mijl mannen
 1. Finn van Pijkeren
 2. Jorn Lammers
 3. Erik Driesen

8 Mijl vrouwen

 • Marrijtje Molenhuis
 • Corien Jansen
 • Saskia Schutte

8 Mijl mannen

 1. Alwin Heijting
 2. Remco Akse
 3. Bram Veenboer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest