Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

door 4 jun, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en mooie sportieve prestaties. Er liepen zo’n 2500 deelnemers mee aan deze 10e editie van de Meppel City Run. De deelnemers konden meedoen aan verschillende onderdelen: G-run, SNS kidsrun en de 4 of 8 Engelse mijl.

Een evenement van en voor iedereen

Naast een fantastisch aantal deelnemers, was ook het publiek goed vertegenwoordigd. ‘Het was geweldig om te zien dat iedereen heeft genoten van deze sportieve dag. Sport verbindt. Er hing een gemoedelijke feestelijke sfeer in de stad.’ aldus Wiebo Walstra, voorzitter Scania Meppel City run.

Niet alleen tijdens de SNS kidsrun en G-Run werd er enthousiast aangemoedigd. Ook de deelnemers aan de 4 of 8 mijl merkten het enthousiasme. Zo maken de bewoners van de Ambonstraat en het Zuideinde in hun straat al jaren een feestje van de Scania Meppel City run. De nieuwe straten van dit jaar, Catharinastraat, Wilhelminastraat en Prinses Margrietlaan, deden hier niet voor onder en deden er alles aan om de renners naar de finish te helpen.

G-Run en SNS kids run

De jongste jeugd liep mee met de 200, 1000 of 2000 meter van de SNS Kidsrun. ‘Het is geweldig om te zien dat zowel kinderen als ouders met zoveel plezier bewegen. Sommige kinderen staan er gespannen bij, anderen genieten vooral van alle aanmoediging onderweg.’ vertelt Hans Westenbrink. Ook was het fanatisme te zien bij de G-Run, waar 11 framerunners aan deelnamen. Als beloning ontvingen alle deelnemers aan de Kidsrun en G-Run een mooie medaille gemaakt van hout, door dagbesteding Cement. Net als voorgaande jaren was de SNS Kidsrun ook een sponsorloop. Dit jaar weer voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met behulp van dit fonds wordt sporten mogelijk gemaakt voor alle kinderen in de gemeente Meppel. Aan het eind van de middag werd er een mooie cheque ter waarde van € 1.157,35 overhandigd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Bedankt/trots

Wiebo Walstra kijkt zeer tevreden en trots terug op de 10e editie van de Scania Meppel City Run. ‘We zijn super dankbaar voor alle vrijwilligers met wie we dit event tot een succes maken. Dat enthousiasme voor dit evenement is de sleutel tot het succes. En als loper merk je dat. Wij vonden het wederom een feestje.’

Uitslagen

4 Mijl vrouwen

 1. Jacelyn Gruppen
 2. Eline Kelly
 3. Mirthe van Veen
 1. 4 Mijl mannen
 1. Finn van Pijkeren
 2. Jorn Lammers
 3. Erik Driesen

8 Mijl vrouwen

 • Marrijtje Molenhuis
 • Corien Jansen
 • Saskia Schutte

8 Mijl mannen

 1. Alwin Heijting
 2. Remco Akse
 3. Bram Veenboer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!