Stichting Zevenheuvelenloop en Mike Foppen verlengen samenwerking

door 4 jun, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Stichting Zevenheuvelenloop ondersteunt Mike Foppen richting de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Foppen treedt op als ambassadeur van de loopevenementen van de stichting. De samenwerking tussen de organisator van de NN Zevenheuvelenloop en de Nijmeegse atleet is verlengd tot en met de herfstklassieker in november 2024.

Weg naar de Olympische Spelen in Parijs

De Stichting Zevenheuvelenloop en Mike Foppen ondertekenden een overeenkomst voor 2023 en 2024. Hiermee steunt de Nijmeegse organisator Foppen in zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. De samenwerking tussen beide partijen startte in 2020 met het oog op de Olympische Spelen van Tokio. Deze wist Foppen te halen op de 5.000 meter. Bij diverse gelegenheden zet de achtvoudig Nederlands kampioen zich in voor de Nijmeegse hardloopwereld. Zo geeft hij clinics aan kinderen en deelnemers aan de evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop.

Mike Foppen: ‘Ik ben heel erg blij dat ik mij de komende twee jaar ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop mag blijven noemen. Door deze samenwerking heb ik de afgelopen jaren als professioneel atleet kunnen leven en mede daardoor een mooie progressie kunnen maken. Het doel voor Tokio was kwalificeren op zich, maar voor Parijs heb ik grotere plannen. De route richting de Spelen van volgend jaar is inmiddels uitgestippeld, met op die route ook de bekende zeven heuvelen.’

Nederlandse records

Afgelopen editie maakte Foppen zijn debuut bij de NN Zevenheuvelenloop. Hij eindigde in 43:21 als tweede Nederlander, slechts acht seconden boven het Nederlands record. Op de 5000 meter bezit de 26-jarige atleet zowel indoor als outdoor het Nederlands record. Het indoorrecord liep hij begin van dit jaar in Boston (13:11.60). Outdoor liep hij drie jaar geleden 13:13.06. Hiermee evenaarde hij het Nederlands record van Kamiel Maase en plaatste hij zich voor de Olympische Spelen in Tokio. Ook op de 3000 meter indoor is hij Nederlands recordhouder (7:42.55).

Inschrijving 38e NN Zevenheuvelenloop

De inschrijving voor de 38e NN Zevenheuvelenloop is van de week van start gegaan via www.nnzevenheuvelenloop.nl kan je je inschrijven. De NN Zevenheuvelenloop vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 en zondag 19 november.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

Op zondag 22 september vindt, als onderdeel van de NN Dam tot Damloop, voor de jongste atleten de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord en Zaandam plaats. TintelTuin kinderopvang heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit specifieke...

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit, een vooraanstaande leverancier van sportvoeding, voedingssupplementen en gezondheidsproducten, heeft zich voor drie jaar als co-sponsor verbonden aan de NN Dam tot Damloop. Op zaterdag 21 en zondag 22 september nemen meer dan 65.000...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!