Inschrijving Mar-athon Sneek sluit op maandag 12 juni

door 7 jun, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Mar-athon Sneek

Op de langste zaterdag van het jaar, 24 juni, is het schitterende Sneekermeer het decor voor de Mar-athon Sneek. Met drie wandelroutes en twee hardlooproutes door de waterrijke omgeving van Súdwest-Fryslân wordt tijdens dit evenement de zomer in beweging gezet. Naar verwachting staan er 4.500 deelnemers aan de start van de 7e editie. Inschrijven voor 42,2 km (Mar-athon) wandelen of 21,1 km (Halve Mar-athon) en 7,5 km wandelen of hardlopen is nog mogelijk t/m maandag 12 juni.

Wandelen of hardlopen langs het Sneekermeer

Een hele marathon wandelen rondom het schitterende Sneekermeer is een unieke uitdaging. Voor liefhebbers van een kortere afstand is er een point-to-point opzet. Wandelaars en hardlopers die kiezen voor 21,1 km (Halve Mar-athon) of 7,5 km worden met een pendelbus naar een eigen startlocatie gebracht. Op deze manier krijg je toch zoveel mogelijk van de mooie natuur rondom het Sneekermeer te zien. Deze opzet zorgt er ook voor dat alle deelnemers als één lang lint naar de finish op het Martiniplein lopen. Voorop de wandelaars, die vanaf 8.00 uur in de ochtend als eerste van start gaan. Gevolgd door de hardlopers, die in de avond vanaf 18.00 uur beginnen aan hun onderdeel. De pendelbus naar de start zit bij het inschrijfgeld inbegrepen en voor hardlopers wordt de kledingtas vanaf de pendelbus opstapplaats naar de finish gebracht.

Midzomerfestival

Na de finish ontmoeten alle hardlopers en wandelaars elkaar op het Martiniplein. Hier vindt het gezellige Midzomerfestival plaats. Een plek waar je met jouw medaille om de nek en een drankje in de hand samen met familie en vrienden kan nagenieten van het evenement. De gehele middag en avond zorgen live optredens voor een swingende cooling down. Iedereen is welkom: van deelnemers en supporters tot bewoners. Toegang tot het festival is gratis! Het volledige programma is te vinden op www.marathonsneek.nl/midzomerfestival.

Inschrijving sluit 12 juni

Inschrijven voor de Mar-athon Sneek is mogelijk via www.marathonsneek.nl. Bij inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan het officiële goede doel: het Foppe Fonds.

Kom helpen als vrijwilliger

Vind je het leuk om een evenement een keer van een andere kant te beleven, of wil je een vriend, vriendin of kennis aanmoedigen tijdens de Mar-athon Sneek en gelijk een steentje bij dragen aan de organisatie? Kom ons dan helpen! Voor diverse taken zoekt Sportorganisatie Le Champion nog vrijwilligers, zoals het begeleiden van het parkeren, als parcoursmedewerker (een ideale plek waar je alle deelnemers langs ziet lopen) en verkeersregelaars. Kijk op www.marathonsneek.nl/vrijwilligers voor alle openstaande taken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tijdschema WK Indoor Atletiek 2024 Glasgow

Tijdschema WK Indoor Atletiek 2024 Glasgow

De WK Indoor Atletiek vinden plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart 2024 in Schotland (Glasgow). RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de WK Indoor Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en hoef je niks te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest