Gewijzigd programma Marathon Amersfoort door warmte

door 9 jun, 2023Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl

De Marathon Amersfoort gaat ondanks het voorspelde warme weer aankomende zondag door. Dat heeft de organisatie besloten na extra overleg met de medische adviseurs. Voor de meest extreme warmte moeten alle deelnemers binnen zijn (rond 12 uur). Gezondheid en veiligheid van de deelnemers staat voor de organisatie altijd voorop.

Er zijn extra maatregelen genomen. Zo is de start van de 5 km vervroegd naar 11:00 uur. De halve marathon is ingekort tot een rondje van 10 km en de 25 km wandelen naar 15 km. Ook komt er een extra waterpost op de Zuidsingel (binnenstad).

Marathon Amersfoort
Foto: Peter Putters

Een muzikaler en compacter parcours tijdens de twaalfde editie van Marathon Amersfoort 

Met op zondag 11 juni als vanouds vijfduizend deelnemers, waaronder veel schoolkinderen, buitenlandse deelnemers en een eigen ambassadeursteam is deze twaalfde editie een muzikaal hardloopfeest. De jongste deelnemer is 4 jaar oud en de oudste 85 jaar (5 km). Het parcours van de halve is compacter, maar wel muzikaler dan andere jaren. Langs het parcours staan meer dan 15 acts geprogrammeerd. Dit muzikaler parcours met om de 750 meter een optreden zorgt voor een feestje voor deelnemers en toeschouwers. 

DJ tijdens Marathon Amersfo
Foto: Harry van ‘ t Veld

Programma 

De Stadskanonniers zorgen met een kanonschot voor een spectaculaire start vroeg in de ochtend van de wandelaars (15 km). Deze groep loopt een nieuwe route door het buitengebied van Amersfoort. Hierna is de start is van de minimarathons (basisonderwijs tot en met groep 8). Daarna start de grootste groep lopers, die van de 10 km en vervolgens die van 21 km, die nu ook 10 km lopen. Beiden lopen een ronde door Amersfoort Noord waarbij de 21 km deelnemers om 10:30 starten, zodat het parcours beheersbaar blijft. De 5 km lopers sluiten het evenement af. De middelbare scholieren rennen hierbij de MSA 5K Schoolchallenge. De marathonafstand is verplaatst naar de zaterdag en bestaat uit een groep van 50 deelnemers.

Nieuw deze editie 

Ook het start/finishgebied op het Eemplein heeft een nieuw jasje gekregen. De huisstijl is ontworpen door Underdock. Verder is er op het Eemplein ruimte voor de sponsors en partners. Zo heeft MOOD massageopleidingen een actie voor het goede doel van Marathon Amersfoort; Vrienden van Meander. Zij krijgen op zondag een cheque met het opgehaalde bedrag uitgereikt. Er is een prijsuitreiking voor de top 3 dames en heren op de drie loopafstanden. 

Marathon Amersfoort heeft dit jaar een eigen ambassadeursteam die allen een afstand afleggen. Hiervan lopen twee deelnemers met een GO-Pro camera om sfeerbeelden te maken. De beelden hiervan worden live gedeeld op de TV kar op het Eemplein. 

De organisatie van Stichting Marathon Amersfoort werkte het afgelopen jaar met een groep partners en vrijwilligers toe naar een mooi evenement op zondag 11 juni. Gedurende het hele jaar organiseert de stichting activiteiten, zoals beweegrondjes, vitaliteitsmaand, Fit en Fun avond en een filmavond.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

De Urban Trail Series is klaar om van start te gaan

De Urban Trail Series is klaar om van start te gaan

De KLM Urban Trail Series maakt zich op voor een spectaculaire terugkeer in het najaar. Hardloopliefhebbers kunnen de hardloopschoenen weer uit de kast halen, want dit is een unieke kans om Nederlandse steden op een geheel nieuwe manier te...

Pin It on Pinterest