Gewijzigd programma Marathon Amersfoort door warmte

door 9 jun, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Marathon Amersfoort gaat ondanks het voorspelde warme weer aankomende zondag door. Dat heeft de organisatie besloten na extra overleg met de medische adviseurs. Voor de meest extreme warmte moeten alle deelnemers binnen zijn (rond 12 uur). Gezondheid en veiligheid van de deelnemers staat voor de organisatie altijd voorop.

Er zijn extra maatregelen genomen. Zo is de start van de 5 km vervroegd naar 11:00 uur. De halve marathon is ingekort tot een rondje van 10 km en de 25 km wandelen naar 15 km. Ook komt er een extra waterpost op de Zuidsingel (binnenstad).

Marathon Amersfoort
Foto: Peter Putters

Een muzikaler en compacter parcours tijdens de twaalfde editie van Marathon Amersfoort 

Met op zondag 11 juni als vanouds vijfduizend deelnemers, waaronder veel schoolkinderen, buitenlandse deelnemers en een eigen ambassadeursteam is deze twaalfde editie een muzikaal hardloopfeest. De jongste deelnemer is 4 jaar oud en de oudste 85 jaar (5 km). Het parcours van de halve is compacter, maar wel muzikaler dan andere jaren. Langs het parcours staan meer dan 15 acts geprogrammeerd. Dit muzikaler parcours met om de 750 meter een optreden zorgt voor een feestje voor deelnemers en toeschouwers. 

DJ tijdens Marathon Amersfo
Foto: Harry van ‘ t Veld

Programma 

De Stadskanonniers zorgen met een kanonschot voor een spectaculaire start vroeg in de ochtend van de wandelaars (15 km). Deze groep loopt een nieuwe route door het buitengebied van Amersfoort. Hierna is de start is van de minimarathons (basisonderwijs tot en met groep 8). Daarna start de grootste groep lopers, die van de 10 km en vervolgens die van 21 km, die nu ook 10 km lopen. Beiden lopen een ronde door Amersfoort Noord waarbij de 21 km deelnemers om 10:30 starten, zodat het parcours beheersbaar blijft. De 5 km lopers sluiten het evenement af. De middelbare scholieren rennen hierbij de MSA 5K Schoolchallenge. De marathonafstand is verplaatst naar de zaterdag en bestaat uit een groep van 50 deelnemers.

Nieuw deze editie 

Ook het start/finishgebied op het Eemplein heeft een nieuw jasje gekregen. De huisstijl is ontworpen door Underdock. Verder is er op het Eemplein ruimte voor de sponsors en partners. Zo heeft MOOD massageopleidingen een actie voor het goede doel van Marathon Amersfoort; Vrienden van Meander. Zij krijgen op zondag een cheque met het opgehaalde bedrag uitgereikt. Er is een prijsuitreiking voor de top 3 dames en heren op de drie loopafstanden. 

Marathon Amersfoort heeft dit jaar een eigen ambassadeursteam die allen een afstand afleggen. Hiervan lopen twee deelnemers met een GO-Pro camera om sfeerbeelden te maken. De beelden hiervan worden live gedeeld op de TV kar op het Eemplein. 

De organisatie van Stichting Marathon Amersfoort werkte het afgelopen jaar met een groep partners en vrijwilligers toe naar een mooi evenement op zondag 11 juni. Gedurende het hele jaar organiseert de stichting activiteiten, zoals beweegrondjes, vitaliteitsmaand, Fit en Fun avond en een filmavond.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!