Overwin elke dag en elk avontuur met de epix Pro series van Garmin, de stijlvolle high-end smartwatch met AMOLED display

door 11 jun, 2023Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Garmin kondigde vorige week de nieuwe fēnix 7 Pro-serie aan. Maar ook de epix™ Pro serie werd daar aangekondigd. Deze geavanceerde smartwatches hebben een kristalhelder AMOLED-scherm, een robuust ontwerp en een indrukwekkende batterijduur.

De epix™ Pro serie heeft een batterijduur van maximaal 31 dagen(1) en is uitgerust met gezondheidsmonitoring en fitnessstatistieken die de hele dag inzicht geven in prestaties en welzijn en helpen je om actief te blijven. En met drie formaten om uit te kiezen – 42 mm, 47 mm en 51 mm – en een ingebouwde LED-zaklamp op elke maat, is epix™ Pro de perfecte aanvulling op elk avontuur.

Garmin epix Pro series_2

“Om op je best te zijn, heb je het beste nodig! We zijn verheugd om innovatieve functies toe te voegen aan onze meest geavanceerde smartwatch tot nu toe. Boordevol innovatieve trainingstools, kaartupdates, gezondheids- en welzijnsfuncties is het niet langer de vraag welke functies je wil hebben, maar enkel nog maar de vraag welk formaat voor jou het meest geschikt is.” – Bart Zijderlaan, Marketing&Communicatiemanager Garmin Nederland.

Wat is er nieuw in de epix Pro Series

 • Kies uit drie maatopties om beter om elke pols te passen.
 • Een handige ingebouwde LED-zaklamp met variabele intensiteit en stroboscoopmodus voor meer bewustzijn tijdens het trainen in het donker en gewoon super handig in alledaagse situaties
 • De Red Shift-modus verandert schermkleuren in roodtinten om gebruikers te helpen beter te acclimatiseren aan donkere omstandigheden en verstoring van de slaapcyclus te verminderen.
 • Meer activiteiten. Blijf actief met tientallen nieuwe, vooraf geïnstalleerde activiteiten, waaronder schaatsen, voetbal, basketbal, racketsporten, paardrijden en meer.
 • Endurance score: Meet hoe je prestaties zich ontwikkelen op langdurige inspanningen, terwijl er ook rekening wordt gehouden met trainingsgegevens zoals VO2 max, trainingsbelasting op korte en lange termijn en data vanuit diverse activiteiten
 • Hill-score: Meet hoe je prestaties zicht ontwikkelen om bergopwaarts te rennen door de hardloopkracht op steile beklimmingen en het hardloopuithoudingsvermogen op lange beklimmingen te meten.
 • GEN-5 hartslagsensor: Verbeterde optische sensoren en sport-specifieke algoritmen bieden verbeterde prestatietracking voor een grotere verscheidenheid aan activiteiten, waardoor het gemakkelijker wordt om een beter inzicht te krijgen in hoe het lichaam reageert op training.
Garmin epix Pro series_2

Robuust ontwerp

De epix Pro-serie is gebouwd om 24/7 te dragen en combineert een atletisch ontwerp met hoogwaardige materialen zoals saffier en titanium – elk met een verbluffend AMOLED-kleurenscherm. Een responsief touchscreen vormt een aanvulling op het traditionele ontwerp met 5 knoppen, waardoor je snel toegang hebt tot kaarten, fitnessstatistieken, smartphone meldingen en meer. Compatibel met een breed scala aan QuickFit™-bandjes van metaal, leer, nylon en siliconen, kan de epix Pro-serie net zo gemakkelijk worden gedragen in de directiekamer als in de sportschool.

Meer activiteiten dan ooit

Met tientallen ingebouwde sport-apps – inclusief nieuwe activiteiten zoals schaatsen en teamsportactiviteiten zoals voetbal, honkbal, volleybal en meer – biedt epix Pro Series gegevens en inzichten voor elke passie. Of je nu traint in een sportschool of gewoon thuis, de epix Pro Series houdt activiteiten bij zoals kracht, cardio, indoor roeien, traplopen, yoga en HIIT. Gebruikers kunnen ook geanimeerde cardio-, kracht-, yoga- en pilates-workouts volgen op hun horlogescherm. Voor degenen die het buitenleven verkennen, kunnen ze avonturen bijhouden zoals wandelen, mountainbiken, skiën, snowboarden, surfen, wildwaterraften en meer.

Garmin epix Pro series_2

Draag Epix Pro de hele dag, elke dag

Met een batterijduur van weken hoef je de epix Pro-serie niet elke nacht af te doen om deze op te laden. Hierdoor kunnen gebruikers 24 uur per dag gezondheids- en wellnessinzichten ontvangen, waaronder Pulse Ox(2), Body Battery™ energiemonitoring, geavanceerde slaapmonitoring en slaapscore om een beter inzicht te krijgen van hoe het lichaam herstelt en meer. Bij het ontwaken ontvang je een handig ochtendrapport met een gepersonaliseerde kijk op de afgelopen nacht, de trainingsvooruitzichten, hartslagvariabiliteit (HRV-status) en meer.

Zelfs onderweg kan de epix Pro gebruikers helpen verbonden te blijven. Wanneer gekoppeld aan een compatibele Android of iOS smartphone, kunnen alle smartphone meldingen direct vanaf het horloge worden bekeken, terwijl veiligheids- en volgfuncties zoals incidentdetectie, assistentie en LiveTrack(3) sporters met meer gemoedsrust laten trainen. Gebruikers kunnen ook snel langs de kassa lopen met Garmin Pay™ contactloze betalingen(4) en nummers downloaden van Spotify®, Deezer of Amazon Music (premium-abonnement vereist) om telefoonvrij te luisteren.

Bereid je voor op je prestaties

Of je nu traint voor een 5K of een veel langere afstand, de epix Pro Series is op elke stap voorbereid. Elke ochtend kunnen gebruikers een Morning Report en Training Readiness Score ontvangen om hen te helpen bepalen of het een goede dag is om er vol voor te gaan of om het rustig aan te doen, terwijl statistieken zoals VO2 max, trainingsbelasting, trainingsstatus en meer hen helpen de algehele prestaties te meten. Degenen die zich voorbereiden op hun volgende race kunnen profiteren van gratis Garmin Coach 5K, 10K of halve marathon trainingsschema’s en ook de racewidget gebruiken om trainingstips, racetijd-voorspellingen en een hele week met dagelijkse aanbevolen trainingen te bekijken. Voor hardlopers die lange afstanden afleggen, bevat de epix Pro-serie een breed scala aan geavanceerde trainingsfuncties, waaronder PacePro™, ClimbPro, real-time Stamina en hardloopvermogen en Running Dynamics op de pols.

Navigeren was nog nooit zo gemakkelijk

Waar het volgende avontuur ook naartoe leidt, de epix Pro-serie bevat premium kaartfuncties om je op het goede spoor te houden. SatIQ™-technologie en multi-band signaalontvangst in combinatie met multi-GNSS zorgen voor superieure (locatie)nauwkeurigheid in uitdagende omgevingen – en dat alles terwijl de levensduur van de batterij wordt geoptimaliseerd. Op de epix Pro Sapphire edities zitten de TopoActive-kaarten van meerdere continenten standaard voorgeladen. Op de Standard edities kun je eenvoudig en gratis de gewenste Topo kaarten downloaden. Zo kan iedereen voordat ze eropuit trekken handig en snel koersen maken, in zowel Garmin Connect als op de watch zelf, om te navigeren als een local met behulp van Trendline™ Popularity Routing. Bovendien laat het heldere AMOLED-display deze kaartfuncties extra opvallen – met zeer gedetailleerde en gemakkelijk te interpreteren kaarten en details.

Epix Pro is beschikbaar in 3 formaten; epix Pro – 42 mm, epix Pro – 47 mm en epix Pro – 51 mm, met opties voor standaard- en Sapphire-edities, en hebben een adviesprijs vanaf € 949,99.

Ga voor meer informatie naar www.garmin.com.


 1. Batterijduur gebaseerd op epix Pro 51 mm wanneer de smartwatch-modus is ingeschakeld.
 2. Dit is geen medisch hulpmiddel en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of bewaking van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen beschikbaar.
 3. Indien gekoppeld met een compatibele smartphone; zie Garmin.com/ble. Zie Garmin.com/safety voor vereisten en beperkingen voor veiligheids- en volgfuncties.
 4. Bekijk het huidige ondersteunde land, betalingsnetwerk en bankgegevens van uitgifte.
Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Vandaag kondigt Garmin de Forerunner® 165 series aan: prachtige hardloophorloges voorzien van een helder AMOLED scherm. De Forerunner® 165 series zijn gemaakt voor hardlopers van alle niveaus en de hardloophorloges helpen hen om hun doelen te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest