Richard Douma van start bij Stadsloop Appingedam

door 12 jun, 2023Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl

Op zaterdag 24 juni staat de 25 e editie van de Huis & Hypotheek Stadsloop Appingedam op het programma. In het internationale topveld op de 10 kilometer zal Nederlands recordhouder Richard Douma van start gaan.

Richard Douma en Simon Debognies

Bijzonder is dat in Appingedam de Nederlandse en Belgische recordhouders op de 10 km het tegen elkaar opnemen. Richard Douma liep zijn Nederlands record van 28.08 minuten in 2020 te Valencia. Hij werd vorig jaar tevens Nederlands Kampioen op de 5000 meter. De Belgische recordhouder, Simon Debognies, liep zijn record van 27.48 minuten dit jaar bij de Groet uit Schoorl Run in Nederland.

De op papier sterkste atleet bij de mannen is de Keniaan Geofry Toroitich Kipchumba, hij liep dit jaar in het Spaanse Castellón de 10 kilometer in 27.37 minuten. Deze tijd is precies gelijk aan het parcoursrecord in Appingedam en werd in 2013 gelopen door Geoffrey Mutai. De organisatie is ook erg blij dat de Nederlands Kampioen op de cross, Tom Hendrikse uit Assen, van start gaat. Aangezien hij net terug komt van een blessure zal hij de strijd met bovengenoemde mannen niet aangaan maar is wel een grote kanshebber om de snelste Noordelijke atleet te worden.

Mirriam Chebet

Bij de vrouwen komt de snelst aangemelde atlete eveneens uit Kenia. Mirriam Chebet liep dit jaar in Laredo een rappe tijd van 31.13 minuten. De strijd daarachter zal net als bij de mannen gaan tussen snelle Nederlandse en Belgische atleten. Zo starten uit Nederland Marcella Herzog, Jacelyn Gruppen, Olympisch atlete Andrea Deelstra, Kim Dillen en Yasmine Hillebrink. Marcella was in 2022 Nederlands Kampioen op de 10 km en 10.000 meter terwijl Jacelyn recentelijk 2 e werd bij de Nederlands Kampioenschappen halve marathon en cross. Uit België komen Hanne Verbruggen, Astrid Verhoeven en Imana Truyers. Hanne was vorig jaar bij de Europese Kampioenschappen achtste op de marathon.

Inschrijven

De voorinschrijving van de peuterrun, kidsrun, 5 km, 10 km en wandeltocht over 10 km sluit op woensdag 14 juni. De wandeltocht gaat over een geheel nieuw parcours tussen Appingedam en Delfzijl. Op dit moment hebben reeds 900 atleten zich ingeschreven voor 1 van de onderdelen. Op de dag van de wedstrijd kan er vanaf 14:00 uur nog worden ingeschreven in de Nicolaïkerk.

Voor meer informatie en inschrijven ga je naar www.stadsloopappingedam.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Inschrijving geopend voor 43ste editie Marathon Rotterdam

ASICS nieuwe hoofdsponsor van Marathon Rotterdam

ASICS is vanaf 2024 een trotse hoofdsponsor van de befaamde NN Marathon Rotterdam. Het sportmerk is hiervoor een driejarige verbintenis aangegaan met organisator Golazo. De NN Marathon Rotterdam is een internationale wedstrijd die naast topatleten...

Pin It on Pinterest