Programma Almere City Run aangepast door verwachte warmte

door 17 jun, 2023Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl
Almere City Run

Aanstaande zondag 18 juni worden, ook al vroeg in de ochtend, hoge temperaturen verwacht. Om iedereen op een verantwoorde en plezierige manier te laten deelnemen, is de organisatie van de Yanmar Almere City Run genoodzaakt het programma in te korten. Het hoofdonderdeel en tevens langste afstand van de dag, de Yanmar Almere City Run 15 km, is geschrapt en hierdoor zijn de starttijden van de 10 km en het Rondje Weerwater (6,4 km) vervroegd. Deze weloverwogen beslissing is genomen in goed overleg met de medische dienst en alle diensten van de Gemeente Almere.

De organisatie begrijpt dat dit nieuws wellicht teleurstellend kan zijn voor degenen die zich hebben voorbereid op de 15 km-afstand van de Yanmar Almere City Run. Echter, de gezondheid en veiligheid van de deelnemers en alle andere betrokkenen staat altijd voorop. De organisatie focust met het oog op de warme weersvoorspelling op de kortere afstanden en laat daardoor de Yanmar Almere City Run 15 km niet doorgaan. Zo kunnen de deelnemers van de 10 km en Rondje Weerwater (6,4 km) vroeger starten en kunnen alle deelnemers voor de middag finishen, voordat het warmste punt van de dag wordt bereikt.

Deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de Yanmar Almere City Run 15 km worden via e-mail persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijziging in het programma en zullen worden voorzien van verdere informatie met betrekking tot hun inschrijving. Uiteraard krijgen zij de mogelijkheid om deel te nemen aan de 10 km of het Rondje Weerwater (6,4 km).

! Aangepast programma!

Het programma van de Yanmar Almere City Run ziet er nu als volgt uit: 

  • 08:00 uur – Opening uitgifte startnummers en tassen afgifte
  • 09:00 uur – Start 10 km (incl. deelnemers 15 km)
  • 09:30 uur – Start Kids Run 800m
  • 10:00 uur – Start Rondje Weerwater (6,4 km) (incl. deelnemers 15 km)
  • 10:30 uur – Start Jongerenloop 2 km

Extra maatregelen bij warm weer

In verband met de te verwachte warmte zijn er naast het aangepaste programma extra maatregelen genomen. Zoals onder andere een extra verzorgingspost op het parcours, bij iedere verzorgingspost sponzen ter verkoeling en zonnebrand bij het afhalen van de startnummers om de deelnemers te beschermen tegen de zon. Tevens zijn alle deelnemers via de gebruikelijke kanalen (website, mailing en social media) voorzien van tips en adviezen met betrekking tot lopen met warm weer.

Lees hier meer tips voor hardlopen in warm weer!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Inschrijving geopend voor 43ste editie Marathon Rotterdam

ASICS nieuwe hoofdsponsor van Marathon Rotterdam

ASICS is vanaf 2024 een trotse hoofdsponsor van de befaamde NN Marathon Rotterdam. Het sportmerk is hiervoor een driejarige verbintenis aangegaan met organisator Golazo. De NN Marathon Rotterdam is een internationale wedstrijd die naast topatleten...

Pin It on Pinterest