Succesvolle Almere City Run 2023 brengt stad en natuur samen

door 18 jun, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Almere City Run

Vandaag, 18 juni 2023, was het eindelijk zover: de Yanmar Almere City Run! Na hard trainen konden de deelnemers hun ervaring laten zien op de 10 km en het Rondje Weerwater (6,4 km). Voor de jongste hardlopers stond dit weekend de Jongerenloop (2 km) en de Kids Run (800m) op het programma. De combinatie van natuur en stad die de stad Almere te bieden heeft werd uitgelicht door middel van het parcours rondom het Weerwater, door het Waterlandse Bos en de sfeervolle start en finish op de Esplanade. 

Duizenden deelnemers stonden op zondag 18 juni aan de start van hun onderdeel. Om 09.00 uur werd het eerste startschot gegeven voor de 10 km. En al snel daarna mochten de toppers van de Kids Run (800m) aan hun race tegen de klok beginnen. Om 10.00 uur was het tijd voor het Rondje Weerwater (6,4 km) en de dag werd afgesloten met de Jongerenloop (2 km).

Almere City Run

Uitslagen 

Op de 10 kilometer werd de snelste tijd gelopen door Luc Essink die een tijd neerzette van 00:32:51. Ongeveer twee minuten daarna kwam Tijs Boeting over de finish in 00:34:05. Dennis de Knijff maakte het podium compleet, en kwam met een tijd van 00:34:12 over de finishstreep. 

Bij de vrouwen zette Samantha de Knijff de snelste tijd neer met 00:38:16. Zij had een groot gat geslagen naar de nummer 2 (Ayla Stobbe) en de nummer 3 (Katinka Laan). Ayla Stobbe zette een tijd van 00:41:19 neer waarna Katinka Laan over de finish kwam met een tijd van 00:41:35. 

Yanmar

Titelsponsor Yanmar wenste vooraf de duizenden deelnemers veel succes. Marketing Manager van Yanmar Europe, Dana van Kammen, gaf het startschot voor o.a. de 10 kilometer en de Jongerenloop (2 km). Ook overhandigde zij de bekers op het podium bij de prijsuitreikingen op de Esplanade. Yanmar was dit jaar goed vertegenwoordigd met vele collega’s en families die in het speciale Yanmar-shirt liepen. 

Stichting Opkikker 

De Opkikker van Stichting Opkikker mocht vandaag ook niet ontbreken. Veel deelnemers deden een donatie de zogenaamde Opkikker dagen te steun. Al vanaf 1995 organiseert Stichting Opkikker Opkikker dagen voor gezinnen met een ziek kind, waarin ze door middel van heel veel activiteiten de zorgen van ieder gezinslid volledig naar de achtergrond laten verdwijnen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!