Aangepast programma De Halve van De Haar door verwachte warmte

door 21 jun, 2023Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl
AFAS SB+ nieuwe titelsponsor voor Kasteelloop De Halve van De Haar

Aanstaande zondag 25 juni worden, ook al vroeg in de ochtend, hoge temperaturen verwacht. Om iedereen op een verantwoorde en plezierige manier te laten deelnemen, is de organisatie van de AFAS SB+ De Halve van De Haar genoodzaakt het programma aan te passen. De start van de diverse afstanden wordt vervroegd en de jeugdlopen worden samengevoegd. Deze weloverwogen beslissing is genomen in goed overleg met de medische dienst en de betrokken instanties vanuit de Gemeente Utrecht. 

Het uitgangspunt van de organisatie is dat iedereen op de zondag op een verantwoorde en plezierige manier kan hardlopen in dit sportieve weekend. Om dat mogelijk te maken is de organisatie genoodzaakt om het programma voor de zondag aan te passen. De Kasteelwandeling en Kastelentour gaan door zoals gepland. 

Aangepast programma

Het programma van de AFAS SB+ De Halve van De Haar ziet er op zondag nu als volgt uit:  

  • 08:00 uur – Opening uitgifte startnummers en tassenafgifte 
  • 09:00 uur – Start Prinsen en Prinsessenloop 1,5KM (inclusief deelnemers Ridders en Jonkvrouwenloop) 
  • 09:15 uur – Start De Vijf van De Haar  
  • 09:30 uur – Start De Tien van De Haar & AFAS SB+ De Halve van De Haar 

De startvakken van alle afstanden gaan niet eerder dan 15 minuten voor de start open voor de deelnemers.  

Samenvoeging jeugdlopen

Om het programma te kunnen vervroegen, komt de Ridders en Jonkvrouwenloop 2,5 KM te vervallen. Alle kinderen op deze afstand kunnen meedoen aan de Prinsen en Prinsessenloop 1,5 KM. De start is om 9.00 uur.  

Door de samenvoeging van de jeugdlopen komt de prijsuitreiking voor de kinderen te vervallen. Wel ontvangen alle kinderen een medaille bij de finish. Alle deelnemers op de Ridders en Jonkvrouwenloop hebben hierover bericht ontvangen per mail. 

Startnummers ophalen

Op zondagochtend verwachten we drukte bij de uitgifte van de startnummers. Daarom is er de mogelijkheid voor de deelnemer om op zaterdag het startnummer op te halen. Dit kan van 8.00 tot 15.00 uur op het evenemententerrein bij Kasteel De Haar.  

Extra maatregelen bij warm weer

Er zijn verschillende maatregelen getroffen door de organisatie. Zo zijn er onder andere extra verzorgingsposten op het parcours aanwezig. Op een aantal verzorgingsposten zijn er sponzen ter verkoeling. Bij het start- en finishterrein zijn er het gehele weekend watertappunten.  

Hardlooptips bij warm weer

Het is als deelnemer belangrijk dat je voldoende vocht in je lichaam hebt bij de start en gebruik maakt van alle verzorgingsposten. Hier bieden we water en sponzen ter verkoeling aan. Het is belangrijk om bij warm weer extra goed naar je lichaam te luisteren en het tempo te verlagen. De organisatie roept de deelnemers op om luchtige kleding te dragen. Lees de hardlooptips bij warm weer op de website: www.dehalvevandehaar.nl en kijk ook hier bij onze tips voor hardlopen in warm weer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

De Urban Trail Series is klaar om van start te gaan

De Urban Trail Series is klaar om van start te gaan

De KLM Urban Trail Series maakt zich op voor een spectaculaire terugkeer in het najaar. Hardloopliefhebbers kunnen de hardloopschoenen weer uit de kast halen, want dit is een unieke kans om Nederlandse steden op een geheel nieuwe manier te...

Pin It on Pinterest