Aangepast programma De Halve van De Haar door verwachte warmte

door 21 jun, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
AFAS SB+ nieuwe titelsponsor voor Kasteelloop De Halve van De Haar

Aanstaande zondag 25 juni worden, ook al vroeg in de ochtend, hoge temperaturen verwacht. Om iedereen op een verantwoorde en plezierige manier te laten deelnemen, is de organisatie van de AFAS SB+ De Halve van De Haar genoodzaakt het programma aan te passen. De start van de diverse afstanden wordt vervroegd en de jeugdlopen worden samengevoegd. Deze weloverwogen beslissing is genomen in goed overleg met de medische dienst en de betrokken instanties vanuit de Gemeente Utrecht. 

Het uitgangspunt van de organisatie is dat iedereen op de zondag op een verantwoorde en plezierige manier kan hardlopen in dit sportieve weekend. Om dat mogelijk te maken is de organisatie genoodzaakt om het programma voor de zondag aan te passen. De Kasteelwandeling en Kastelentour gaan door zoals gepland. 

Aangepast programma

Het programma van de AFAS SB+ De Halve van De Haar ziet er op zondag nu als volgt uit:  

  • 08:00 uur – Opening uitgifte startnummers en tassenafgifte 
  • 09:00 uur – Start Prinsen en Prinsessenloop 1,5KM (inclusief deelnemers Ridders en Jonkvrouwenloop) 
  • 09:15 uur – Start De Vijf van De Haar  
  • 09:30 uur – Start De Tien van De Haar & AFAS SB+ De Halve van De Haar 

De startvakken van alle afstanden gaan niet eerder dan 15 minuten voor de start open voor de deelnemers.  

Samenvoeging jeugdlopen

Om het programma te kunnen vervroegen, komt de Ridders en Jonkvrouwenloop 2,5 KM te vervallen. Alle kinderen op deze afstand kunnen meedoen aan de Prinsen en Prinsessenloop 1,5 KM. De start is om 9.00 uur.  

Door de samenvoeging van de jeugdlopen komt de prijsuitreiking voor de kinderen te vervallen. Wel ontvangen alle kinderen een medaille bij de finish. Alle deelnemers op de Ridders en Jonkvrouwenloop hebben hierover bericht ontvangen per mail. 

Startnummers ophalen

Op zondagochtend verwachten we drukte bij de uitgifte van de startnummers. Daarom is er de mogelijkheid voor de deelnemer om op zaterdag het startnummer op te halen. Dit kan van 8.00 tot 15.00 uur op het evenemententerrein bij Kasteel De Haar.  

Extra maatregelen bij warm weer

Er zijn verschillende maatregelen getroffen door de organisatie. Zo zijn er onder andere extra verzorgingsposten op het parcours aanwezig. Op een aantal verzorgingsposten zijn er sponzen ter verkoeling. Bij het start- en finishterrein zijn er het gehele weekend watertappunten.  

Hardlooptips bij warm weer

Het is als deelnemer belangrijk dat je voldoende vocht in je lichaam hebt bij de start en gebruik maakt van alle verzorgingsposten. Hier bieden we water en sponzen ter verkoeling aan. Het is belangrijk om bij warm weer extra goed naar je lichaam te luisteren en het tempo te verlagen. De organisatie roept de deelnemers op om luchtige kleding te dragen. Lees de hardlooptips bij warm weer op de website: www.dehalvevandehaar.nl en kijk ook hier bij onze tips voor hardlopen in warm weer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!