Podcast De Pacer: “We zijn er weer”

door 27 jun, 2023Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. We hebben er een paar gemist, maar ze zijn er weer. Dus nu een dubbele aflevering! Deze keer hebben ze het over de terugkeer van De Pacer en de volgende aflevering praten ze met Noah Schutte.

Na zeven Pacerloze weken (eigenlijk nog meer dus) zijn we er weer. Eric Brommert en Pim Bijl reisden in die periode de wereld over en praten nu eindelijk bij. Over de gedenkwaardige rondes op verschillende continenten, want waar we ook komen: overal wordt gelopen. En over de loopgebeurtenissen die alsnog met enige vertraging besproken moeten worden.

Want, die krankzinnige Londen Marathon van Sifan Hassan, dat is een oude koe die we graag nog even uit de sloot halen. Hoe was haar winst in hemelsnaam mogelijk? Verdere vragen in deze langverwachte aflevering: wat was het verband tussen de aanwezigheid van Eric bij een voetbalderby en de acht rode kaarten, hoe staat het met zijn fitheid, heeft Pim al wedstrijdplannen voor de rest van het jaar en waarom zat het stadion zo heerlijk vol bij de FBK Games?

Veel luisterplezier!

Noah Schutte over ruim twee jaar blessures, zijn comeback & NK-winst

Noah Schutte werd afgelopen zaterdag op zijn thuisbaan in Leiden nationaal kampioen op de 10.000 meter. Maar de afspraak om bij ons langs te komen stond al. Wij willen van hem weten: hoe is het om weer helemaal terug te zijn, na ruim twee jaar met blessures aan de kant te hebben gestaan?

Blessures, daar heeft helaas iedere loper vroeg of laat eens mee te maken. Schutte bewaarde het geduld, hield hoop. Als wiskundige probeert hij ingewikkelde vraagstukken op te lossen en zo zag hij het opnieuw fit worden nu ook. Wat was er aan de hand? Wat waren de moeilijkste momenten? Hoe ging hij daar mee om? Wat heeft hij ervan geleerd? Wat doet hij nu anders in zijn trainingsaanpak? En: is hij bang om weer geblesseerd te raken?

Hij vertelt over de relatief kleine omvang qua lopen, de vele ritjes op de fiets, de overstap van coach Bram Wassenaar naar Grete Koens, het plezier nu hij weer wedstrijden op hoog niveau kan lopen, zijn ambities voor de toekomst en over sport als kunst en wetenschap.

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Podcast De Pacer: Hunkeren naar, de laatste van Lee, een Vlaamse ode

Podcast De Pacer: De grote Marathon nabeschouwing

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij een dag na de Marathon van Rotterdam over deze dag! The day after. Zoveel verhalen,...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest