Podcast De Pacer: Jip Vastenburg over haar pieken, dalen, valkuilen en plezier

door 1 jul, 2023Podcasts0 Reacties

Runningdirect.nl

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij met Jip Vasyenburg over haar carrière.

Jip Vastenburg zat het minst lekker in haar vel tijdens het jaar met de beste prestaties. En nu is ze juist wél oprecht gelukkig maar ook sinds kort gestopt als fulltime topatleet, al op 29-jarige leeftijd. We blikken met haar terug op haar carrière vol hoge pieken en diepe dalen. Op een manier die Jip kenmerkt: open over (on)geluk en taboedoorbrekend als het gaat over haar eetstoornis en menstruatie.

We gaan al gauw terug naar de vierde plaats op de 10.000 meter op het EK als eerstejaarssenior in 2014 en eindigen met de ambities als politieagent. En daartussen? Het afscheuren van pezen, huilen op bed met een gouden medaille, opkrabbelen uit de valkuilen, de heerlijke draai vinden in Groot-Brittannië, plezier in het lopen, zelfreflectie tijdens de pandemie, persoonlijke groei en niet onbelangrijk: de derde helft bij de voetbalvereniging.

Veel luisterplezier!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Podcast De Pacer: Vallen, opstaan en de lessen van een gouden WK

Podcast De Pacer: Het marathongezinnetje

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij met de ouders van Pim. Zo’n 31 jaar geleden stonden zij aan de basis van De Pacer. En...

Pin It on Pinterest