Tijdens de jubileumeditie van MS Motion vraagt het hardloop- en wandelevenement voor het 10de jaar aandacht voor MS. Het decor: Park Vliegbasis Soesterberg (Den Dolder, Utrecht). Het Nationaal MS Fonds organiseert op 10 september een XL-editie van MS Motion. Ook deze keer zamelen deelnemers geld in voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). Een ziekte die nog steeds ongeneeslijk is en het centrale zenuwstelsel aantast.
De organisatie pakt dit jaar groots uit op de voormalige vliegbasis en staat stil bij 10 jaar MS Motion. Naar verwachting doen 1.000 deelnemers mee aan de 5 of 10 km loop. Zij rennen of wandelen, maar er is ook ruimte voor mensen die minder mobiel zijn. Met een rolstoel, rollator of handbike kun je ook meedoen.
You never walk alone!
Niemand minder dan Lee Towers brengt zijn lijflied ten gehore en lost het startschot. Daarnaast zorgt een dj voor de muzikale omlijsting, zijn er leuke activiteiten voor kinderen, staan er foodtrucks en verhogen de vele toeschouwers de sfeer. Het evenement start rond 10.30 uur. En aanmelden, individueel of in teamverband, is nog steeds mogelijk: www.msmotion.nl. Al het inschrijfgeld en opgehaalde sponsorgeld gaat volledig naar onderzoek.
Bijzonder evenement, prachtig parcours
Natuurorganisatie Utrechts Landschap stelt sinds 2018 Park Vliegbasis Soesterberg beschikbaar voor MS Motion. Locatiemanager Klaas van Heringen: “Een event als MS Motion juichen wij van harte toe. Het park vol groen en historie is een dankbaar gebied voor sportieve activiteiten. Prachtig om mensen in beweging te krijgen voor een goed doel.”
Dat beaamt ook trouwe deelneemster Jolanda Bleeker van Team Jojo: “MS Motion zetten we elk jaar vast in onze agenda. Het is supergezellig en mooi dat er zoveel mensen meedoen en gul geven. Daardoor besef ik dat ik er niet alleen voor sta.”
Opbrengst naar het LIMS-onderzoek
De volledige opbrengst van MS Motion gaat dit jaar naar het LIMS-onderzoek. In 2021 startten neuropsycholoog Ilse Nauta en neuroloog Brigit de Jong van het MS Centrum Amsterdam het LIMS-onderzoek (Leefstijlinterventie voor mensen met MS). In deze studie onderzoeken zij welke positieve impact het aanpassen van de leefstijl kan hebben op mensen met MS-klachten. Door wijzigingen in voeding, slaap, inspanning én ontspanning ervaren mensen met MS minder klachten.
0 reacties