10 jaar MS Motion: kom in beweging 10 september op Park Vliegbasis Soesterberg

door 5 jul, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
MS Motion

Tijdens de jubileumeditie van MS Motion vraagt het hardloop- en wandelevenement voor het 10de jaar aandacht voor MS. Het decor: Park Vliegbasis Soesterberg (Den Dolder, Utrecht). Het Nationaal MS Fonds organiseert op 10 september een XL-editie van MS Motion. Ook deze keer zamelen deelnemers geld in voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). Een ziekte die nog steeds ongeneeslijk is en het centrale zenuwstelsel aantast.

De organisatie pakt dit jaar groots uit op de voormalige vliegbasis en staat stil bij 10 jaar MS Motion. Naar verwachting doen 1.000 deelnemers mee aan de 5 of 10 km loop. Zij rennen of wandelen, maar er is ook ruimte voor mensen die minder mobiel zijn. Met een rolstoel, rollator of handbike kun je ook meedoen.

You never walk alone!

Niemand minder dan Lee Towers brengt zijn lijflied ten gehore en lost het startschot. Daarnaast zorgt een dj voor de muzikale omlijsting, zijn er leuke activiteiten voor kinderen, staan er foodtrucks en verhogen de vele toeschouwers de sfeer. Het evenement start rond 10.30 uur. En aanmelden, individueel of in teamverband, is nog steeds mogelijk: www.msmotion.nl. Al het inschrijfgeld en opgehaalde sponsorgeld gaat volledig naar onderzoek.

Bijzonder evenement, prachtig parcours

Natuurorganisatie Utrechts Landschap stelt sinds 2018 Park Vliegbasis Soesterberg beschikbaar voor MS Motion. Locatiemanager Klaas van Heringen: “Een event als MS Motion juichen wij van harte toe. Het park vol groen en historie is een dankbaar gebied voor sportieve activiteiten. Prachtig om mensen in beweging te krijgen voor een goed doel.”

Dat beaamt ook trouwe deelneemster Jolanda Bleeker van Team Jojo: “MS Motion zetten we elk jaar vast in onze agenda. Het is supergezellig en mooi dat er zoveel mensen meedoen en gul geven. Daardoor besef ik dat ik er niet alleen voor sta.”

Opbrengst naar het LIMS-onderzoek

De volledige opbrengst van MS Motion gaat dit jaar naar het LIMS-onderzoek. In 2021 startten neuropsycholoog Ilse Nauta en neuroloog Brigit de Jong van het MS Centrum Amsterdam het LIMS-onderzoek (Leefstijlinterventie voor mensen met MS). In deze studie onderzoeken zij welke positieve impact het aanpassen van de leefstijl kan hebben op mensen met MS-klachten. Door wijzigingen in voeding, slaap, inspanning én ontspanning ervaren mensen met MS minder klachten. 

Tags: MS Motion

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!