De Dam tot Dam Businessloop: het teamuitje van het jaar

door 10 jul, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Dam tot Damloop

Op zondag 17 september klinkt vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam het startschot voor de 37e editie van de Dam tot Damloop. Jaarlijks leggen 46.000 hardlopers het parcours van 10 Engelse Mijl (16,1 km) af tussen Amsterdam en Zaandam. Onder hen ruim 20.000 lopers die samen met collega’s, relaties of klanten deelnemen aan de Dam tot Dam Businessloop. De grootste businessloop ter wereld en hét hardloopfeest dat je niet wilt missen! Daarnaast levert samen trainen naar de Dam tot Damloop ook nog eens gezondere collega’s, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit op.

Vitaliteit is de laatste jaren essentieel geworden op de werkvloer. Het heeft niet alleen positieve invloed op het welzijn van werknemers, maar ook op prestaties van werknemers. Daarbij zorgt een gebrek aan vitaliteit ook voor meer ziekteverzuim en dat komt helaas steeds vaker voor in Nederland. Als veel collega’s sporten en de uitdaging voor de Dam tot Damloop aangaan, ligt de drempel voor andere collega’s om aan te sluiten lager. Onderlinge strijd op het gebied van bewegen versterkt de sociale cohesie, een interessant neveneffect is het wegvallen van hiërarchie. De receptionist of stagiair verslaat de directeur misschien wel in de eindsprint op de Peperstraat.

De Dam tot Damloop is absoluut een unieke ervaring voor iedere hardloper. Zowel beginnende hardlopers als getrainde hardlopers willen dit hardloopspektakel meemaken. Inmiddels staan er al meer dan 15.000 businesslopers van 1.000 bedrijven ingeschreven. De ongeëvenaarde sfeer, het feit dat de start en finish in twee steden liggen, kippenvel bij het lopen door de IJtunnel en de opzwepende muziek in Amsterdam-Noord maken dit evenement zo bijzonder. Op zaterdagavond 16 september vindt ook de Damloop by night plaats, het gevoel van de Dam tot Damloop maar dan in de avond en een kortere afstand, 5 Engelse Mijl (8 km).

De afterparty maakt dit teamuitje compleet! 

Het Dam tot Dam Park is ‘the place to be’. Een centrale plaats waar businessteams een eigen hotspot kunnen creëren voor personeel, klanten en/of relaties. Maar belangrijker nog, met elkaar kunnen proosten en nagenieten van de race. Het Dam tot Dam Park is als festivalterrein ingericht waardoor de gehele dag en avond (live) muziek te horen is. Op zondag vindt ook de prijsuitreiking van de businessloop plaats in het Dam tot Dam Park.

Inschrijven

De inschrijving voor de Dam tot Dam Businessloop is nog steeds geopend en meedoen geeft vele voordelen. Bij afname van het businesspakket is alles van start tot finish goed geregeld. Alle bedrijven starten vanuit een gunstige startpositie, grotendeels in de ochtend vlak achter de wedstrijdlopers, een teamfoto voor de start als leuke herinnering en direct na de finish te downloaden. Inschrijven kan via damloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!