Amsterdam Marathon in recordtempo uitverkocht

door 12 jul, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Amsterdam Marathon start

Ruim drie maanden voor de start van de 47e editie van de TCS Amsterdam Marathon zijn alle 45.000 startbewijzen vergeven. Niet eerder werd de deelnemerslimiet voor de najaarsmarathon van Sportorganisatie Le Champion zo snel bereikt. Op zondag 15 oktober gaan 20.000 hardlopers van start op de hele marathon, wat ook nog eens een recordaantal is voor de hoofdafstand van het evenement. De Mizuno Halve Marathon trekt dit jaar opnieuw 20.000 deelnemers en blijft daarmee de grootste halve marathon van Nederland. Voor de TCS 8 km staan 5.000 deelnemers ingeschreven. Met meer dan 130 verschillende nationaliteiten aan de start is de TCS Amsterdam Marathon het meest internationale sportevenement van Nederland.

Tweede startlocatie hele marathon

De TCS Amsterdam Marathon is een World Athletics Platinum Label wedstrijd en heeft een enorme aantrekkingskracht op marathonlopers uit de hele wereld. Zo komt meer dan de helft van de lopers op de hele marathon van buiten Nederland (65%). Het evenement was ook vorig jaar vroegtijdig uitverkocht, wat organisator Le Champion voldoende aanleiding gaf om extra startplekken te creëren op de hele marathon. Voor een veilig verloop én optimale ervaring voor de deelnemers, gaan de 20.000 marathonlopers dit jaar voor het eerst vanaf twee verschillende locaties van start. Het Olympisch Stadion biedt plek voor 15.000 starters, de overige 5.000 deelnemers gaan direct buiten het stadion van start op de Stadionweg. Na één kilometer voegen de twee deelnemersstromen samen en volgen alle lopers vanaf het Vondelpark hetzelfde parcours. De finish is bovendien voor iedereen gelijk, in het Olympisch Stadion.

Race Director René Wit: “Ik ben ontzettend trots dat de TCS Amsterdam Marathon deze groei doormaakt, het betekent dat we ons steeds meer kunnen meten met de grootste marathons ter wereld. Door het toevoegen van een tweede startlocatie kunnen we nog meer marathonlopers laten genieten van het snelle parcours langs de vele unieke highlights van Amsterdam, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid en beleving van de deelnemers.”

Le Champion maakt binnenkort de eerste namen van het topveld bekend. Het parcoursrecord van 2.03.39 stamt uit 2021 en staat op naam van de Ethiopiër Tamirat Tola.

Kinderen kunnen nog inschrijven

Onderdeel van de TCS Amsterdam Marathon zijn ook de Kids Run door het Olympisch Kwartier en de Mini Marathons langs het parcours, voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. Inschrijven voor deze kinderlopen is nog mogelijk t/m maandag 2 oktober via www.tcsamsterdammarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!