Amsterdam Marathon in recordtempo uitverkocht

door 12 jul, 2023Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl
Amsterdam Marathon start

Ruim drie maanden voor de start van de 47e editie van de TCS Amsterdam Marathon zijn alle 45.000 startbewijzen vergeven. Niet eerder werd de deelnemerslimiet voor de najaarsmarathon van Sportorganisatie Le Champion zo snel bereikt. Op zondag 15 oktober gaan 20.000 hardlopers van start op de hele marathon, wat ook nog eens een recordaantal is voor de hoofdafstand van het evenement. De Mizuno Halve Marathon trekt dit jaar opnieuw 20.000 deelnemers en blijft daarmee de grootste halve marathon van Nederland. Voor de TCS 8 km staan 5.000 deelnemers ingeschreven. Met meer dan 130 verschillende nationaliteiten aan de start is de TCS Amsterdam Marathon het meest internationale sportevenement van Nederland.

Tweede startlocatie hele marathon

De TCS Amsterdam Marathon is een World Athletics Platinum Label wedstrijd en heeft een enorme aantrekkingskracht op marathonlopers uit de hele wereld. Zo komt meer dan de helft van de lopers op de hele marathon van buiten Nederland (65%). Het evenement was ook vorig jaar vroegtijdig uitverkocht, wat organisator Le Champion voldoende aanleiding gaf om extra startplekken te creëren op de hele marathon. Voor een veilig verloop én optimale ervaring voor de deelnemers, gaan de 20.000 marathonlopers dit jaar voor het eerst vanaf twee verschillende locaties van start. Het Olympisch Stadion biedt plek voor 15.000 starters, de overige 5.000 deelnemers gaan direct buiten het stadion van start op de Stadionweg. Na één kilometer voegen de twee deelnemersstromen samen en volgen alle lopers vanaf het Vondelpark hetzelfde parcours. De finish is bovendien voor iedereen gelijk, in het Olympisch Stadion.

Race Director René Wit: “Ik ben ontzettend trots dat de TCS Amsterdam Marathon deze groei doormaakt, het betekent dat we ons steeds meer kunnen meten met de grootste marathons ter wereld. Door het toevoegen van een tweede startlocatie kunnen we nog meer marathonlopers laten genieten van het snelle parcours langs de vele unieke highlights van Amsterdam, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid en beleving van de deelnemers.”

Le Champion maakt binnenkort de eerste namen van het topveld bekend. Het parcoursrecord van 2.03.39 stamt uit 2021 en staat op naam van de Ethiopiër Tamirat Tola.

Kinderen kunnen nog inschrijven

Onderdeel van de TCS Amsterdam Marathon zijn ook de Kids Run door het Olympisch Kwartier en de Mini Marathons langs het parcours, voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. Inschrijven voor deze kinderlopen is nog mogelijk t/m maandag 2 oktober via www.tcsamsterdammarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Inschrijving geopend voor 43ste editie Marathon Rotterdam

ASICS nieuwe hoofdsponsor van Marathon Rotterdam

ASICS is vanaf 2024 een trotse hoofdsponsor van de befaamde NN Marathon Rotterdam. Het sportmerk is hiervoor een driejarige verbintenis aangegaan met organisator Golazo. De NN Marathon Rotterdam is een internationale wedstrijd die naast topatleten...

Pin It on Pinterest