NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge keert terug naar de Berlin Marathon

door 14 jul, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Eliud Kipchoge tijdens ene training
Foto: NN Running Team

Slechts twaalf maanden nadat hij 30 seconden van zijn eigen wereldrecord had afgesnoept, keert de dubbele olympische kampioen Eliud Kipchoge op 24 september 2023 terug naar de BMW Berlin Marathon. Met als doel de eerste atleet in de geschiedenis te worden die de race vijf keer wint. De atleet van NN Running Team heeft Berlijn gekozen voor zijn najaarswedstrijd, omdat dit snelle parcours de perfecte voorbereiding is voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Kipchoge, de meest gedecoreerde marathonloper aller tijden en een trots lid van het NN Running Team, gaat op zoek naar een ongekende World Marathon Major-titel op een parcours waar hij goede herinneringen aan heeft. De eerste man die de twee uur grens in de marathon brak tijdens de INEOS 1:59 Challenge zette hier in 2018 en 2022 het officiële wereldrecord en won de titel ook in 2015 en 2017.

Perfecte voorbereiding

Bij zijn terugkeer op de straten van Berlijn voor de 49e editie van het evenement, voegt Kipchoge eraan toe: “Op weg naar de Olympische Spelen van Parijs, vind ik het leuk om terug te gaan naar de BMW Berlin Marathon, omdat dit voor mij de perfecte voorbereiding is. Ik heb daar geweldige herinneringen en ik kijk ernaar uit om weer door de straten van Berlijn te mogen hardlopen, samen met de duizenden andere hardlopers.”

Hoewel Kipchoge’s meest recente race hem een zesde plaats in Boston opleverde, zette hij een jaar geleden op dit parcours het huidige wereldrecord van 2:01:09 neer en is hij slechts één keer verslagen in de Duitse hoofdstad. In 2013 werd hij in toen pas zijn tweede marathon tweede.

Een vijfde overwinning zou hem boven Haile Gebrselassie doen uitstijgen, aangezien geen enkele man ooit vijf keer in Berlijn heeft gewonnen. De grootste aller tijden heeft opnieuw de kans om zich opnieuw te bewijzen, in zijn eigen woorden: “Geen mens is beperkt.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!