NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge keert terug naar de Berlin Marathon

door 14 jul, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Eliud Kipchoge tijdens ene training
Foto: NN Running Team

Slechts twaalf maanden nadat hij 30 seconden van zijn eigen wereldrecord had afgesnoept, keert de dubbele olympische kampioen Eliud Kipchoge op 24 september 2023 terug naar de BMW Berlin Marathon. Met als doel de eerste atleet in de geschiedenis te worden die de race vijf keer wint. De atleet van NN Running Team heeft Berlijn gekozen voor zijn najaarswedstrijd, omdat dit snelle parcours de perfecte voorbereiding is voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Kipchoge, de meest gedecoreerde marathonloper aller tijden en een trots lid van het NN Running Team, gaat op zoek naar een ongekende World Marathon Major-titel op een parcours waar hij goede herinneringen aan heeft. De eerste man die de twee uur grens in de marathon brak tijdens de INEOS 1:59 Challenge zette hier in 2018 en 2022 het officiële wereldrecord en won de titel ook in 2015 en 2017.

Perfecte voorbereiding

Bij zijn terugkeer op de straten van Berlijn voor de 49e editie van het evenement, voegt Kipchoge eraan toe: “Op weg naar de Olympische Spelen van Parijs, vind ik het leuk om terug te gaan naar de BMW Berlin Marathon, omdat dit voor mij de perfecte voorbereiding is. Ik heb daar geweldige herinneringen en ik kijk ernaar uit om weer door de straten van Berlijn te mogen hardlopen, samen met de duizenden andere hardlopers.”

Hoewel Kipchoge’s meest recente race hem een zesde plaats in Boston opleverde, zette hij een jaar geleden op dit parcours het huidige wereldrecord van 2:01:09 neer en is hij slechts één keer verslagen in de Duitse hoofdstad. In 2013 werd hij in toen pas zijn tweede marathon tweede.

Een vijfde overwinning zou hem boven Haile Gebrselassie doen uitstijgen, aangezien geen enkele man ooit vijf keer in Berlijn heeft gewonnen. De grootste aller tijden heeft opnieuw de kans om zich opnieuw te bewijzen, in zijn eigen woorden: “Geen mens is beperkt.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest