Drie dagen topatletiek bij NK Atletiek in Breda

door 24 jul, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het laatste weekend van juli staat deze zomer weer garant voor topatletiek. Drie dagen atletiekspektakel op de baan van AV Sprint in Breda. Voor een aantal atleten staat kwalificatie voor de WK Atletiek in Boedapest, van 19 tot en met 27 augustus, op het spel en we zien ook veel EK U23 atleten in actie. Een kleine greep uit het programma:

Vrijdag 28 juli: finales 100 meter, kogelstoten vrouwen en de 5000 meter

Vrijdagavond wordt direct spektakel verwacht met de finales over 100 meter en het kogelstoten bij de vrouwen. Lieke Klaver, Tasa Jiya en Europees kampioene U23 N’Ketia Seedo maken alle drie hun opwachting. Ook bij de mannen zien we een sterk veld met o.a. Raphael Bouju, in het Finse Espoo nog goed voor twee keer zilver op de 100 en de 200 meter, Taymir Burnet en Churandy Martina.

Alida van Daalen, die een dubbelslag maakte op de EK U23 door goud te veroveren op kogel én discus, Jessica Schilder én Jorinde van Klinken nemen het tegen elkaar op bij het kogelstoten. 

Maureen Koster en Diane van Es zullen op de 5000 meter hun ticket voor de WK Atletiek proberen te bemachtigen en ook bij de mannen zal het erom spannen met Mike Foppen, die onlangs nog het Nationaal record verbrak, en Tim Verbaandert.

Zaterdag 29 juli: finales 400 meter horden en 800 meter

Ook op zaterdag kun je meer dan voldoende actie verwachten met finales 800 meter, 400 meter horden en de meerkamp(st)ers die van start gaan. Met name op de 800 meter bij de mannen kan het spannend worden met o.a. Niels Laros, Bram Buigel en Stefan Nillessen, die onverwacht naar het goud snelde op de 1500 meter in Espoo.

De zaterdagavond wordt afgesloten met de finales 400m horden. Cathelijn Peeters en Nick Smidt, die recent het Nationaal Record verbrak, zijn beiden al verzekerd van een ticket voor de WK Atletiek in Boedapest later deze zomer. Ook Ramsey Angela komt in actie op de 400m horden, voor hem is WK deelname op dit onderdeel nog niet zeker.

Zondag 30 juli: finales 200 meter, 1500 meter en horden

We sluiten de ASICS NK Atletiek af met eveneens een mooi finaleprogramma. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zien we een sterk bezet veld op de 200 meter. Femke Bol maakt een uitstapje waar we ook Tasa Jiya, Marije van Hunenstijn en Zoë Sedney terugzien. Ook bij de mannen valt vuurwerk te verwachten met o.a. Taymir Burnet, Raphael Bouju, Xavi Mo-Ajok en Joris van Gool. In de middag nog meer loopgeweld: de 1500 meter finale met o.a. Maureen Koster en Amina Maatoug, kersverse bronzen medaillist op de 5000 meter in Espoo.

Europees indoor kampioen Douwe Amels zien we zondagmiddag in Breda, gevolgd door de finales 100 en 110m horden. Bij de vrouwen zien we een sterk veld met Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim, beiden al zeker van WK deelname. Ook meerkampsters Anouk Vetter, Emma Oosterwegel en Sofie Dokter staan aan de start van de 100m horden. 

De zondagmiddag wordt afgesloten met de finales over 400 meter. Vooral bij de mannen zal het spannend worden met Liemarvin Bonevacia, Isayah Boers, Terrence Agard en Isaya Klein Ikkink. Bij de vrouwen eveneens een sterk veld met Zoë Sedney, in Espoo nog goed voor de vierde plek, Lisanne de Witte en Eveline Saalberg.

(Persbericht Atletiekunie)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

Op zondag 22 september vindt, als onderdeel van de NN Dam tot Damloop, voor de jongste atleten de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord en Zaandam plaats. TintelTuin kinderopvang heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit specifieke...

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit, een vooraanstaande leverancier van sportvoeding, voedingssupplementen en gezondheidsproducten, heeft zich voor drie jaar als co-sponsor verbonden aan de NN Dam tot Damloop. Op zaterdag 21 en zondag 22 september nemen meer dan 65.000...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!