41 TeamNL atleten naar WK atletiek in Boedapest

door 11 aug, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Van de week maakte technisch directeur Vincent Kortbeek het team voor de wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest bekend. TeamNL bestaat uit 41 atleten. De wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest starten op zaterdag 19 augustus, met voor TeamNL de zevenkamp, en duren tot en met zondag 27 augustus met als slotstuk de 4×400 meter estafettes.

“We reizen naar Boedapest met een enorm sterke selectie. Naast de scherpe eisen van World Athletics heeft de Atletiekunie aanvullende eisen gesteld aan deelname, overeenkomstig met hoe het richting Parijs 2024 ook zal zijn. Als daar deze selectie uit voortkomt, kunnen we niet anders stellen dan dat we met een zeer competitieve groep atleten gaan strijden op het allerhoogste niveau.” Aldus Vincent Kortbeek.

Het gloednieuwe National Athletics Centre in Boedapest is waar de beste atleten van de wereld tegen elkaar strijden om het eremetaal. Het stadion is gelegen aan de oostelijke oever van de Donau rivier en ten zuiden van het stadscentrum, omringd door veel parken en groen. Dit evenement belooft een unieke ervaring te worden voor atleten, toeschouwers en vrijwilligers. 

De marathonlopers en snelwandelaars leggen hun kilometers dwars door het historische stadscentrum van Boedapest af. Het parcours loopt langs prachtige UNESCO werelderfgoed delen en de start en finish is in het zogenoemde Heroes’ Square waar publiek hun helden kan aanmoedigen.

TeamNL in Boedapest

Vrouwen

NaamOnderdeel
N’ketia Seedo100 meter*, 4×100 meter
Tasa Jiya200 meter *, 4×100 meter
Lieke Klaver400 meter, 4×100 meter, 4×400 meter
Maayke Tjin A-Lim100 meter horden
Nadine visser100 meter horden, 4×100 meter
Femke Bol400 meter horden, 4×400 meter
Cathelijn Peeters400 meter horden, 4×400 meter
Sifan Hassan1500 meter, 5000 meter, 10.000 meter
Maureen Koster5000 meter
Diane van Es10.000 meter
Pauline HondemaVerspringen*
Jessica SchilderKogelstoten
Jorinde van KlinkenKogelstoten, discuswerpen
Alida van DaalenKogelstoten*
Anouk VetterZevenkamp
Emma OosterwegelZevenkamp*
Sofie DokterZevenkamp
Jamile Samuel4×100 meter
Marije van Hunenstijn4×100 meter
Zoë Sedney4×400 meter
Eveline Saalberg4×400 meter
Lisanne de Witte4×400 meter

Mannen

NaamOnderdeel
Raphael Bouju100 meter*, 4×100 meter
Taymir Burnet200 meter*, 4×100 meter
Liemarvin Bonevacia400 meter*, 4×400 meter
Niels Laros1500 meter
Mike Foppen5000 meter
Abdi NageeyeMarathon
Douwe AmelsHoogspringen*
Menno VloonPolsstokhoogspringen
Denzel ComenentiaKogelslingeren
Rik TaamTienkamp*
Xavi Mo-Ajok4×100 meter
Nsikak Ekpo 4×100 meter
Hensley Paulina4×100 meter
Churandy Martina4×100 meter
Isayah Boers4×400 meter
Isaya Klein Ikkink4×400 meter
Terrence Agard4×400 meter
Ramsey Angela4×400 meter

* Alle atleten waar een * achter de naam staat, zijn nog afhankelijk van hun positie op de World Ranking van World Athletics. Deze atleten hebben voldaan aan de eisen van de Atletiekunie en zijn door de Atletiekunie voorgedragen voor deelname.

Nick Smidt komt helaas niet in actie tijdens de WK atletiek door een blessure.

Bekijk hier het gehele programma van de WK in Boedapest.

(Persbericht Atletiekunie)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!