Inschrijving geopend voor 33e editie Bruggenloop Rotterdam

door 15 aug, 2023Evenementen0 Reacties

Runningdirect.nl
Bruggenloop Rotterdam

De inschrijvingen voor de 33e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam zijn geopend. Het Rotterdamse hardloopevenement vindt traditiegetrouw plaats in december en staat dit jaar gepland op zondag 10 december 2023. Met 12.000 deelnemers was de vorige editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam wederom volledig uitverkocht.

Het programma van de DSW Bruggenloop Rotterdam gaat laat in de middag van start, waardoor veel deelnemers finishen in het donker. Een mooi verlicht Rotterdam zorgt voor een gezellige sfeer tijdens het evenement. De route gaat ook dit jaar over dé iconische bruggen van Rotterdam, waaronder de Van Brienenoordbrug en de Erasmusbrug. De start en finish zijn bij Stadion Feijenoord.

Mooie afsluiter

De DSW Bruggenloop Rotterdam is de sfeervolle afsluiter op de hardloopkalender. De stad is in aanloop naar de kerstdagen. Ook de lopers dragen hun steentje bij aan de sfeervolle verlichting. Zij ontvangen een looplampje zodat ze veilig de route van 15 kilometer kunnen afleggen. De ketting van looplampjes zorgt voor een uniek en betoverend effect op het parcours.

Business Run

Ook de inschrijving voor de Business Run is geopend. Bedrijven kunnen zich aanmelden en met collega’s deelnemen aan de DSW Bruggenloop Rotterdam. Alle teams worden ontvangen in het Maasgebouw waar deelnemers elkaar ontmoeten en kunnen netwerken. Na afloop van de 15 kilometer feestelijke loop is er een kerstborrel en gaan de teams op de foto.  

Goede doel

Ieder jaar steunt de DSW Bruggenloop Rotterdam een goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Vrienden van het Sophia, de fondsenwervende organisatie voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. De deelnemers van de DSW Bruggenloop Rotterdam kunnen hieraan bijdragen doormiddel van een donatie tijdens de inschrijvingen en/of het opzetten van een actiepagina. Alle donaties komen ten goede aan het onderzoek naar de beste zorg voor kinderen met een hartaandoening.

‘Dat de DSW Bruggenloop Rotterdam en zijn deelnemers zich gaan inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis is natuurlijk hartverwarmend. Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat deze iconische Rotterdamse loop geld gaat ophalen voor kinderen met een hartaandoening zorgt dan ook voor alleen maar winnaars’, aldus Inge Valkis, directeur Stichting Vrienden van het Sophia.

Inschrijven

Inschrijven voor de DSW Bruggenloop Rotterdam is vanaf vandaag mogelijk via www.bruggenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

De Urban Trail Series is klaar om van start te gaan

De Urban Trail Series is klaar om van start te gaan

De KLM Urban Trail Series maakt zich op voor een spectaculaire terugkeer in het najaar. Hardloopliefhebbers kunnen de hardloopschoenen weer uit de kast halen, want dit is een unieke kans om Nederlandse steden op een geheel nieuwe manier te...

Pin It on Pinterest