Amsterdam Marathon en de iconische hardloopschoen van Vermeer

door 16 aug, 2023Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Iedereen kent Vermeers Straatje en Melkmeisje. Nu is er ook de hardloopschoen van Vermeer. De officiële schoen van de TCS Amsterdam Marathon 2023 die door Mizuno in samenwerking met het Rijksmuseum tot stand is gekomen. Als eerbetoon aan de meest succesvolle tentoonstelling in de geschiedenis van het Rijksmuseum.

2023 het jaar van Vermeer

2023 is het Jaar van Johannes Vermeer, de kunstenaar die beroemd is om zijn verstilling, licht en bijzondere kleuren. Daarom hebben Mizuno en het Rijksmuseum samen het Melkmeisje gekozen als inspiratiebron voor de nieuwe hardloopschoen Wave Rider 27 Amsterdam. De schoen is uitgevoerd in de kenmerkende kleuren van een van Vermeers beroemdste werken. Niet alleen refereren de blauwe en gele pantonepigmenten aan het schilderij, ook aan de binnenzijde van de schoen zijn details verwerkt van het iconische werk.

Mizuno

Mizuno is dit jaar voor de 24ste keer hoofdsponsor van een van de grootste hardloopevenementen van Europa. De TCS Amsterdam Marathon vindt plaats op 15 oktober 2023.

Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam

De 27e editie van de Wave Rider is een uitstekende update van Mizuno’s populaire allround hardloopschoen. Hij is lichter van gewicht en het vernieuwde bovenwerk is gemaakt van 90% gerecycled materiaal. De hardloopschoen die bekend staat om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is ideaal voor je dagelijkse run en geschikt voor zowel duurloop als snelle intervaltraining.

Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam

De 27e editie van de Wave Rider is een uitstekende update van Mizuno’s populaire allround hardloopschoen. Hij is lichter van gewicht en het vernieuwde bovenwerk is gemaakt van 90% gerecycled materiaal. De hardloopschoen die bekend staat om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is ideaal voor je dagelijkse run en geschikt voor zowel duurloop als snelle intervaltraining.

Informatie: www.tcsamsterdammarathon.nlwww.rijksmuseum.nl en www.mizuno.com.

Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam

De 27e editie van de Wave Rider is een uitstekende update van Mizuno’s populaire allround hardloopschoen. Hij is lichter van gewicht en het vernieuwde bovenwerk is gemaakt van 90% gerecycled materiaal. De hardloopschoen die bekend staat om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is ideaal voor je dagelijkse run en geschikt voor zowel duurloop als snelle intervaltraining.

De Wave Rider heeft een MIZUNO ENERZY-tussenzool waardoor je als hardloper extra demping en energieteruggave ervaart. De toepassing van MIZUNO ENERZY geeft je een verbeterde souplesse en stabiliteit, wat gecombineerd wordt met een veerkrachtige voortstuwing. Op de verharde weg heeft de schoen een soepele afwikkeling terwijl je in het bos juist veel stabiliteit ervaart.

Tussen de twee lagen MIZUNO ENERZY ligt de kunststof Wave Plate in de vorm van een golf. Deze Bio Pebax Wave Plate zorgt voor ondersteuning en is gemaakt met Castor-olie voor een milieuvriendelijkere footprint. De laterale en mediale zijwanden van de schoen zijn verhoogd en het gedeelte rond de schacht van de middenvoet is verstevigd. 

De Wave Rider 27 sluit naadloos aan dankzij het technisch Jacquard-mesh en de 3D PU-print voor een strategische pasvorm en grip rond de voet. Het materiaal is zacht, buigzaam en zeer ademend. Ook de hielkap is vernieuwd, net als de Gusset tongconstructie die zorgt voor een optimale pasvorm rond de middenvoet. De schoen is dankzij X10 carbonrubber in de buitenzijde van de hak beter bestand tegen slijtage bij met name haklanders.

Informatie

De Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam is verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering bij het Rijksmuseum en via www.mizuno.com. Consumentenadviesprijs is € 164,95.

Tags: Mizuno

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

De splinternieuwe Mizuno NEO VISTA is gemaakt voor swift running. Dat is hardlopen met een soepele, moeiteloze tred voor extra snelheid. De hardloopschoen is ontworpen als een dagelijkse supertrainer op basis van Mizuno’s nieuwste technologieën...

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Als je sport is een sportbeha essentieel voor optimale ondersteuning. De nieuwe Swift II Bra van Dare2b biedt die ondersteuning en geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid dankzij het ultieme draagcomfort. De Swift II Bra is extreem licht en...

Je meest energieke run dankzij ASICS SUPERBLAST 2

Je meest energieke run dankzij ASICS SUPERBLAST 2

ASICS lanceert de SUPERBLAST™ 2 schoen, de nieuwste toevoeging aan de categorie bouncy, energieke performance hardloopschoenen van het merk. De nieuwste release van de super trainer serie bevat nu een responsieve en comfortabele FF TURBO™...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!