Podcast De Pacer: Abdi Nageeye de coach en Nienke Brinkman in een modderpoel

door 16 aug, 2023Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer blikken zij vooruit naar de WK Atletiek in Boedapest.

Met de WK atletiek voor de deur laat het onderwerp zich wel raden. We blikken vooruit op negen dagen topatletiek in Boedapest en bellen met twee marathonlopers: Abdi Nageeye (kansrijk op de WK) en Nienke Brinkman (afwezig, maar in voorbereiding op de Marathon Amsterdam).

Met Nageeye praten we over zijn keuze om afscheid te nemen van Gary Lough, de coach waar hij een tijd mee samenwerkte. Wie zijn coach nu is of wordt? Abdi, zegt Abdi in De Pacer. Na achttien marathons kan hij de programma’s wel dromen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Welke gevaren schuilen daarin? En hoe voorkomt hij een blinde vlek of tunnelvisie? En: wat zijn zijn kansen op de WK?

Brinkman zag het nut van een belletje in eerste instantie niet in. Ze had toch juist matig gepresteerd in Sierre Zinal? Maar een off day tijdens een loodzware trail van 31 kilometer door de bergen, dat vinden we juist het terugblikken waard. Ze neemt ons mee in de beleving van misschien wel haar meest beroerde loop ooit. Vanuit Sankt Moritz, waar ze inmiddels op hoogtestage is, zoekt ze naar antwoorden en legt ze haar plannen voor de Marathon Amsterdam in oktober uit.

Veel luisterplezier!


Bekijk hier het gehele programma van de WK Atletiek in Boedapest.

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!