Innovatie en technologie brengen Amsterdam Marathon tot leven in unieke game

door 18 aug, 2023Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Op zondag 15 oktober 2023 nemen 45.000 hardlopers deel aan de 47e editie van de TCS Amsterdam Marathon. Deze internationale marathon, bekroond met het World Athletics Platinum Label, staat bekend om zijn snelle en aantrekkelijke parcours. In samenwerking met Le Champion, Tata Consultancy Services (TCS) en Mizuno is een unieke mobiele game genaamd ‘Marathon Runner’ gelanceerd, ontworpen om een divers publiek te boeien en informeren in aanloop naar de TCS Amsterdam Marathon.

In een innovatieve samenwerking bundelen Le Champion, TCS en Mizuno hun krachten om het mobiele spel ‘Marathon Runner’ vorm te geven voor de TCS Amsterdam Marathon op 15 oktober. Le Champion streeft ernaar om vóór het evenement het enthousiasme voor de marathon aan te wakkeren en het bereik uit te breiden om jongeren van 12 tot 18 jaar te betrekken en verantwoorde deelname aan evenementen te bevorderen. Voor TCS is het belangrijk om een gezonde levensstijl te promoten waarbij technologie een rol speelt, het spel zal tijdens het evenement gespeeld kunnen worden in de expo stand en voor gasten van TCS in de hospitality. Mizuno, een naam die synoniem staat voor innovatie, introduceert het spel bij nieuwe doelgroepen en gebruikt het als educatieve tool terwijl de merkbekendheid vergroot wordt door strategische plaatsing.

‘Marathon Runner’ neemt spelers mee in het marathonparcours, beginnend bij het iconische Olympisch Stadion. Vervolgens loop je langs alle bekende hoogtepunten zoals het Rijksmuseum, Vondelpark en andere typisch Amsterdamse omgevingen. Spelers moeten behendig obstakels en andere lopers ontwijken terwijl ze hun conditie op peil houden. Het verzamelen van munten is essentieel voor het spel en moedigt spelers aan om te strijden voor beloningen die voortdurende betrokkenheid en herhaalde bezoeken stimuleren.

Het innovatieve mobiele spel ‘Marathon Runner’ combineert de expertise van Le Champion, TCS en Mizuno om gemeenschappelijke doelstellingen te bereiken. Deze samenwerking levert educatieve content op, introduceert nieuwe doelgroepen in de sport en maakt gebruik van technologische kracht om de betrokkenheid tijdens de TCS Amsterdam Marathon te vergroten. Het spel benadrukt daarnaast de atletische schoenen van Mizuno, een belangrijk kenmerk binnen het spel. Spelers krijgen extra punten wanneer ze de Mizuno-schoen ‘verzamelen’, naast de munten die ze kunnen verzamelen die over het parcours zijn verspreid.

De aantrekkingskracht van het spel ligt in de toegankelijkheid ervan, waardoor het geschikt is voor deelnemers van alle leeftijden en niveaus. Het spel wordt een essentieel onderdeel van de TCS Amsterdam Marathon-ervaring en sluit naadloos aan bij de visie van Le Champion voor de voortdurende evolutie van het evenement. Het resultaat is een meeslepende en blijvende ervaring die traditionele grenzen overstijgt.

Speel de game

De game ‘Marathon Runner’ is te spelen via www.marathonrunnergame.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!