Vernieuwde opzet startlocatie Dam tot Damloop

door 24 aug, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Op zaterdag 16 en zondag 17 september staan Amsterdam en Zaandam weer in het teken van de Damloop by night en Dam tot Damloop. Het grootste hardloopfeest van Nederland kent haar 37e editie en heeft de opzet van de startlocatie dit jaar nog aantrekkelijker gemaakt. 

De Prins Hendrikkade vlakbij Amsterdam Centraal Station is al jaren dé startlocatie van de Dam tot Damloop. Bij de komende editie wordt de start verplaatst richting de bocht voor de IJtunnel. Met uitzicht op NEMO, het Scheepvaartsmuseum en het Oosterdok wordt de start van het evenement nog spectaculairder dan deelnemers gewend zijn. De startpoort zal bovendien volledig zijn aangekleed met ledschermen, wat voor veel extra beleving zal zorgen. Daarnaast pakt Sportorganisatie Le Champion dit jaar ook uit met nog meer entertainment, de parcoursen van de Damloop by night en Dam tot Damloop staan vol met bewoners, supporters, DJ’s en lichtshows. Jan Willem Mijderwijk, Senior Event Manager bij Le Champion: ‘Het is belangrijk om elk jaar ontwikkelingen te blijven doorvoeren bij de Dam tot Damloop. Dit jaar doen we dat onder andere door een nieuwe startlocatie én upgraden we het entertainment naar een hoger level. Een vernieuwing voor deelnemers die al jaren meedoen.’ 

Inschrijving sluit bijna 

De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste businesslopen ter wereld en het feit dat de start in twee verschillende steden liggen maakt dit evenement zo bijzonder. Een dag is niet genoeg voor het grootste hardloopfeest van het jaar, daarom is er ook de Damloop by night (8 km) op zaterdagavond 16 september. De inschrijving voor alle onderdelen is nog geopend t/m maandag 4 september. Iedereen die nog niet staat ingeschreven voor het grootste hardloopfeest van Nederland wordt opgeroepen om snel in te schrijven. 

Dam tot Dam Businessloop

Jaarlijks leggen ruim 40.000 lopers het parcours van 10 Engelse Mijl (16,1 km) af tussen Amsterdam en Zaandam. Onder hen ruim 20.000 hardlopers die samen met collega’s, relaties of klanten deelnemen in een businessteam. De inschrijving voor de grootste bedrijvenloop ter wereld is nog steeds geopend. 

Damloop by night

Het gevoel van de Dam tot Damloop, het grootste hardloopspektakel van het jaar, maar dan in de avond. Dat is de Damloop by night op zaterdagavond 16 september. Direct na zonsondergang klinkt het eerste startschot van deze 5 Engelse Mijl (8 km), waarna er een oplichtend lint van lopers door het centrum van Zaandam trekt. Langs het parcours is er volop gezelligheid, met overal lichtjes en de lekkerste hardlooptunes. De inschrijving sluit, net zoals de 10 Engelse Mijl, op maandag 4 september. 

Mini Dam tot Damlopen

Voor de Mini Dam tot Damlopen (in Zaandam en Amsterdam-Noord) zijn ook nog startnummers beschikbaar. In Zaandam kunnen kinderen van 4 t/m 13 jaar meedoen aan de 0,6, 1,2 of 2,2 km. In Amsterdam-Noord kunnen leeftijdsgenootjes meedoen aan de 1 of 1,8 km. Inschrijven voor de Mini Dam tot Damlopen kan tot en met maandag 4 september.

Kijk voor meer informatie op lechampion.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Met nog zo’n anderhalve week te gaan voordat op zondag 21 april Enschede Marathon van start gaat, kan de organisatie nu al spreken van een recordaantal inschrijvingen. Per vandaag is de Mazars halve marathon zelfs uitverkocht. “En voor de andere...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest