BIG 10: de snelste wegwedstrijd op Nederlandse bodem ooit

door 27 aug, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Zondag 3 september vindt de snelste 10 kilometer hardloopwedstrijd van Nederland plaats: de BIG 10. De deelnemerslijst is indrukwekkend met maar liefst 11 mannen met een persoonlijk record onder de 29 minuten en 9 vrouwen met een record onder de 33 minuten. Het veld telt 6 Olympiërs. Noah Schutte en Diane van Es gaan een aanval doen op het Nederlands record op de 10 kilometer. Koen Naert, Oud Europees Kampioen en Arnaud Dely zullen strijden om de Belgisch snelste tijd. Ook zullen meer dan 1500 andere Nederlandse toplopers en recreanten een poging doen om hun PR te verbreken. 

Aanval op zowel het Nederlands als Belgisch record.

Het Nederlands record bij de mannen is nu in handen van Richard Douma en Abdi Nageeye. Zij liepen beiden 28.09 over 10 kilometer. Noah Schutte gaat met zijn haas Tim Verbaandert weg op deze tijd. Ze krijgen de Belgen Koen Naert en Arnaud Dely mee. Het Belgisch record staat op 27.48, dus dat wordt een mooie richttijd voor de Belgische toplopers. Verder zien we nog internationale toppers uit Zweden, Frankrijk en Duitsland.

Bij de dames liep Diana van Es dit jaar al 30.29. Diane zal in haar geboortestad Rotterdam haar eigen record aanvallen en tegenstand krijgen van trainingsmaatje Maureen Koster, net terug van de WK in Boedapest. Zij krijgen onder andere tegenstand van Olympisch atlete Jill Holterman (pr 32.15), Silke Jonkman (pr 32.28) en Nederlands kampioene op de marathon Anne Luijten (pr 32.59).

Perfecte omstandigheden

Net als bij de Ineos 1.59 zullen er ideale omstandigheden gecreëerd worden voor het lopen van toptijden. Daarom is naast All4Running ook Nike hoofdpartner van dit evenement. Op de vlakke wielerbaan aan de noordkant van Rotterdam wordt de 10 kilometer gelopen. De organisatie, in handen van Hardloopnetwerk en Indierunner zorgt voor hazen. Zo is Olympisch finalist en Nederlands recordhouder Gert-Jan Liefers één van de hazen die de organisatie inschakelt om iedereen naar een persoonlijke record te helpen.

Vuurwerk en ander spektakel

Naast de lopers die voor vuurwerk moeten zorgen is er ook vuurwerk te verwachten van de DJ-Line up en de speaker (Rotterdamse performer en rapper Gery Mendes) en is er ook echt vuurwerk.

Voor de toeschouwers zijn er diverse foodtrucks en lokaal gebrouwen biertjes (alcoholisch en non-alcoholisch).

Imo Muller, initiatiefnemer en eigenaar Hardloopnetwerk: ‘Fantastisch om zo’n mooi deelnemersveld te hebben. Het wordt een spektake, zoveel lopers en natuurlijk de dj’s en een echte cheerzone. Bij deze nodig ik ook alle supporters uit op de wielerbaan om de atleten naar een PR te schreeuwen en te komen genieten van de sfeer.’

Het parcours

De razendsnelle tien kilometer vindt plaats op de vlakke wielerbaan RWC AHOY in Rotterdam. Deze heuvelloze en autovrije ronde in Rotterdam Noord is 1,5 kilometer en wordt iets meer dan 6 keer gelopen. Ideaal voor publiek want je ziet de lopers dus heel vaak voorbij racen. Het parcours is officieel gemeten, aangemeld bij de Atletiekunie en heeft een World Athletics label gekregen.

Meer info & inschrijven: www.big10.nl

Complete startlijst: https://www.indierunner.nl/big10-starting-list/.

Tags: BIG 10

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Met nog zo’n anderhalve week te gaan voordat op zondag 21 april Enschede Marathon van start gaat, kan de organisatie nu al spreken van een recordaantal inschrijvingen. Per vandaag is de Mazars halve marathon zelfs uitverkocht. “En voor de andere...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest