ASICS maakt ruimte voor nieuwe hoofdsponsor bij Dam tot Damloop

door 31 aug, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Dam tot Damloop en ASICS

ASICS stopt na twaalf jaar als hoofdsponsor van de Dam tot Damloop en maakt daarmee ruimte voor een nieuwe hoofdsponsor voor het populaire hardloopevenement van Sportorganisatie Le Champion. De eerste editie met ASICS was in 2012, direct een groot succes, de komende editie op zondag 17 september wordt de laatste gezamenlijke editie. Beide partijen kijken terug op een geslaagde samenwerking. 

ASICS, één van de grootste producenten van sportartikelen en -accessoires ter wereld, wil voor de editie van 2024 de weg vrij maken voor een nieuwe titel- en/of hoofdsponsor. Het bedrijf heeft met de sponsoring de afgelopen twaalf jaar het beoogde effect bereikt en gaat zich na de editie van 2023 focussen op andere activiteiten. 

Rutger Koene, Marketing Manager Benelux ASICS: “ASICS heeft een bijzondere band met de Dam tot Damloop opgebouwd. In de afgelopen 12 jaar hebben we als merk samen met Le Champion en honderdduizenden deelnemers kunnen genieten van al het moois wat hardlopen te bieden heeft. ASICS kiest nu voor een focus op andere events, maar dankt Le Champion voor de fijne samenwerking. We wensen hen een fantastische toekomst en nieuwe hoofdsponsor toe. We kijken uit naar 16 en 17 september, om voor de laatste keer met elkaar een erg mooi hardloopfestijn neer te zetten!”

Racedirector, Jan Willem Mijderwijk: “We zijn ASICS zeer dankbaar voor de geweldige samenwerking en hun loyaliteit. We hebben twaalf succesvolle jaren gehad en gaan nu verder bouwen aan het succes van de Dam tot Damloop met nieuwe en onze bestaande partners.” 

Toekomst

Le Champion kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. Jaarlijks komen ruim 40.000 hardlopers naar Amsterdam om de klassieke 10 Engelse Mijl van Amsterdam naar Zaandam te lopen. Iedere hardloper wil de Dam tot Damloop een keer gelopen hebben. De Dam tot Damloop heeft al jaren de grootste businessloop ter wereld met meer dan 20.000 businesslopers. Sinds 2014 is de Damloop by night toegevoegd aan het programma met meer dan 10.000 hardlopers. Ook staan er 3.500 kinderen aan de start van de Mini Dam tot Damlopen. De evenementen hebben het succes te danken aan het unieke parcours, de beleving en sfeer. Le Champion is ervan overtuigd een nieuwe passende partner te gaan vinden.  

De 37e editie van de Dam tot Damloop vindt plaats op zaterdagavond 16 en zondag 17 september 2023. In totaal worden zo’n 55.000 hardlopers verwacht aan de start van de Dam tot Damloop en Damloop by night. 

Meer informatie 

Voor meer informatie over de Dam tot Damloop en/of sponsormogelijkheden: www.damloop.nl/sponsors.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!