Snelle atleten aan de start bij NK Trailrunning bij Zevenheuvelentrail

door 11 sep, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het NK Trailrunning bij de Zevenheuvelentrail op zaterdag 23 september trekt veel snelle lopers naar de bossen rondom Berg en Dal. Onder andere de winnaar van de langste afstand van vorig jaar Luuk Wijering start bij het NK korte trail. Aan de 28 kilometer doen veel topatleten uit het baan- en wegcircuit mee. Ervaren trailrunner Zac Freudenberg doet ook een gooi naar de titel op de kortste NK afstand. Bij de vrouwen doen de nummers een en twee van vorig jaar op de 28 kilometer mee: Karen Wijlaars en Sanne Vinks. Ook de winnares van de marathon-afstand in 2022 Ingrid Versteegh mengt zich in de strijd om de medailles.

Bij het NK lange trail over 56 kilometer zijn Hidde Bekhuis, Daan Nieuwenhuis, Huub van Noorden en Pascal van Norden de grootste favorieten voor de Nederlandse titel. Bij de vrouwen gaat trailrunster Renee Cardinaals de strijd aan met ultraloopster Sameena van der Mijden.

Trailrunners en baan- en wegatleten bij NK korte trail

Aan het NK korte trail nemen sterke atleten uit de trailrunning wereld en de baan- en wegatletiek het tegen elkaar op. Vanwege de diversiteit aan sportieve specialiteiten is het maken van een wedstrijdprognose niet gemakkelijk. Bovendien is het parcours van de Zevenheuvelentrail zeer gevarieerd en pittig met veel hoogtemeters. Winnaar van de 42 kilometer bij de eerste editie Luuk Wijering loopt een thuiswedstrijd bij het NK korte trail. Hij neemt het op tegen onder andere Zac Freudenberg, vorig jaar vierde op de marathon afstand. Thijs Schrama (2:24:32 op de marathon) lijkt een geduchte concurrent na zijn winst bij de bekende Trail des Fantômes afgelopen maand in de Belgische Ardennen. Vanuit de baan- en wegatletiek komen sterke lopers als Lars Gerritsen (14:31 op de 5000 meter en 47:25 op de NN Zevenheuvelenloop), Jim Rothweiler (1:08:41 op de halve marathon, 2:26:57 op de marathon), Niels Theloosen (45:24 op de NN Zevenheuvelenloop) en Robert Ton (2:17:29 op de marathon) aan de start. Een opvallende naam op de startlijst is die van baanatleet Casper van der Putten (dit jaar 3:41 op de 1500 meter).

Ook bij de vrouwen staan winnaars uit 2022 aan de start. Karen Wijlaars loopt in eigen omgeving het NK korte trail. Nummer twee van de 28 kilometer van vorig jaar Sanne Vinks gaat opnieuw de strijd aan met Wijlaars. Ingrid Versteegh probeert het deze keer op de korte afstand, waar ze vorig jaar nog de langste afstand wist te winnen. Snelle wegatletes Ellis Bebseler (winnares NN Zevenheuvelennacht 2017, Maud ter Bogt (38:06 op de 10 kilometer) en Nienke van Zoggel (55:08 bij de NN Zevenheuvelenloop en 1:19:10 bij de Alfa Laval Stevensloop) gaan ook voor hun eerste Nederlandse titel.

Ervaren trailrunners bij NK lange trail

De strijd om de Nederlandse titel op de lange afstand gaat bij de mannen tussen Hidde Bekhuis, Daan Nieuwenhuis, Huub van Noorden en Pascal van Norden. Allen hebben veel ervaring bij lange trails in het buitenland. Hidde Bekhuis werd vorig jaar tweede bij de marathon afstand van de Zevenheuvelentrail. Daan Nieuwenhuis werd vorig jaar Nederlands kampioen Ultra Trailrunning. De Rotterdammer liet onlangs bij de Trail des Fantômes met een vierde plaats zien goed in vorm te zijn. Huub van Noorden heeft al vijf Nederlandse titels op zijn naam staan in diverse trailrunning disciplines. Pascal van Norden kroonde zich vier keer tot Nederlands kampioen op de 100 kilometer. Ook met lange trailruns heeft hij veel ervaring en op de marathon liep hij een snelste tijd van 2:34:24 uur.

Bij de vrouwen is Renee Cardinaals de voornaamste kandidate voor de titel. De 29-jarige Limburgse werd afgelopen zomer vierde bij het Europees kampioenschap Skyrunning over de 30 kilometer lange Skyrace met 2150 hoogtemeters. Hiermee onderstreepte ze haar favorietenrol bij het NK lange trail in Berg en Dal. Ook Sanne Glas nam deel aan het EK Skyrunning in Montenegro. Samen met ultraloopster Sameena van der Mijden gaat zij de strijd met Renee Cardinaals aan. Van der Mijden is in voorbereiding op de Spartathlon, een ultra-hardloopwedstrijd over 246 kilometer. Afgelopen weekend kroonde zij zich tot Nederlands kampioene op de 100 kilometer.

Inschrijven

Inschrijven voor de Zevenheuvelentrail is nog mogelijk tot en met zondag 17 september. De inschrijving voor het NK korte en lange trail is gesloten. Ook inschrijven voor de 28 kilometer recreanten trail is niet meer mogelijk, omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Op zondag 24 september lopen hikers bij de Zevenheuvelenhike over hetzelfde parcours als de hardlopers een dag eerder. Inschrijven voor de Zevenheuvelenhike is ook nog mogelijk tot en met zondag 17 september. De inschrijving voor de KION Kinderloop (zondagmorgen 24 september) is geopend tot en met dinsdag 19 september www.zevenheuvelentrail.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!