Nederlandse atleten gaan de strijd aan met internationale toplopers in Tilburg

door 20 sep, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Tilburg Ten Miles
Foto door: Joris Bisschops

Komend weekend gaat een aantal talentvolle Nederlandse atleten de strijd aan met internationale toplopers om de winst op de CZ Tilburg Ten Miles. Dit jaar strijden bij de elite zowel de mannen als de vrouwen op de 10 Engelse Mijl (16,1 km).

Bij de mannen zal een select gezelschap internationale atleten de Nederlanders uitdagen. De Marokkaanse Youssef Ben Hadi heeft de beste papieren voor de winst met een persoonlijk record van 46.44 op de 10 Engelse Mijl (Dam tot Damloop, 2023). Het is voor Hadi de tweede keer in een maand tijd dat hij aan de start staat van een 10 Engelse Mijl. De Keniaanse lopers zullen komende zondag hun debuut maken op de 10 Engelse Mijl. Winnaar van de Leiden Marathon dit voorjaar, Edwin Kiptoo, zal samen met zijn landgenoot Jamal Kiprono strijden voor een plaats op het podium. De Belg Mats Lunders (49.39) en de Zweedse debutant Suldan Hassan maken het internationale topveld compleet.

De snelste Nederlander op papier is Jesper van der Wielen (47.58), die in zijn carrière voor de vierde keer van start gaat in Tilburg. Ook Amin Kalid (49.48) en Bart van Nunen (49.06) zijn bekend met het parcours van de CZ Tilburg Ten Miles. Kidane Keleta maakt zondag zijn debuut op de 10 Engelse Mijl.

Tilburg Ten Miles

Vrouwelijke eliterace over 10 Engelse Mijl

Waar er de afgelopen edities een specifieke Ladies 10km was, zullen de vrouwelijke atleten komend weekend ook van start gaan op de 10 Engelse Mijl. Ook hier zien we enkele internationale atleten die debuteren op deze afstand. De ogen zijn onder andere gericht op de Keniaanse vrouwen: de zeer ervaren Emily Chebet en jonge atlete Susan Chembai. De uit Bahrein afkomstige Roselidah Jepketer zal dit jaar voor de tweede keer van start gaan op een Nederlandse wedstrijd. Met haar zilveren medaille bij de NN CPC Loop Den Haag eerder dit jaar is ze een kanshebber voor de winst.

De Nederlandse vrouwen strijden mee voor een plaats op het podium. Maureen Koster, recent nog finalist op de 5000 meter op de WK in Budapest, liep afgelopen jaar een persoonlijk record van 54.49 tijdens de Dam tot Damloop. De Groningse Silke Jonkman is met een pr van 54.47 de uitdager van Koster.

Inschrijven nog steeds mogelijk

Het is op dit moment nog steeds mogelijk om deel te nemen aan de diverse afstanden van de CZ Tilburg Ten Miles. Met afstanden van 400m voor de allerjongste sporters tot het hoofdonderdeel van 10 Engelse Mijl, is iedereen welkom in Tilburg. Meer informatie en inschrijven via www.tilburgtenmiles.nl/inschrijven

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!