Jamal Kiprono en Emily Chebet winnaars CZ Tilburg Ten Miles

door 24 sep, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Jamal Kiprono Tilburg Ten Miles

Bij de zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles hebben Jamal Kiprono en Emily Chebet, beide afkomstig uit Kenia, de winst gepakt.

Bij de mannen was er een spannende strijd in de kopgroep bestaande uit Jamal Kiprono, Youssef Ben Hadi en Edwin Kiptoo. Vanaf het 10 km punt wist de uiteindelijke winnaar een gat te slaan en zijn voorsprong uit te breiden. Met een tijd van 46.28 wist Jamal Kiprono de overwinning op zijn naam te zetten. Youssef Ben Hadi finishte uiteindelijk 16 seconden later in een tijd van 46.44. Brons was voor Edwin Kiptoo in 47.00.

Emily Chebet Tilburg Ten Miles

Vrouwen

Bij de vrouwen is de Keniaanse Emily Chebet direct de sterkte. Ze laat haar concurrentie vrijwel direct achter zich en finisht uiteindelijk met een voorsprong van 40 seconden. Op de klok 52.08. Susan Chembai (52.48) en Roselida Jepketer (53.09) vergezellen haar op het podium.

Nederlanders

Beste Nederlanders van de dag zijn Bart van Nuenen, die als vierde man finishte in een tijd van 49.08, en Maureen Koster. Ook Maureen Koster viel net naast het podium met haar vierde plaats (54.34).

Over dezelfde finishlijn zijn de gehele dag al vele breedtesporters gefinisht. Na de finish van deze elitelopers zullen er nog ruim 5000 lopers volgen die de 10 Engelse Mijlen voltooien. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Pin It on Pinterest