Renee Cardinaals en Thijmen van der Loop Nederlands kampioen lange trail, Laura Prins en Robert Ton Nederlands kampioen korte trail

door 24 sep, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Bij de Zevenheuvelentrail zijn vier Nederlandse kampioenen Trailrunning gekroond: Renee Cardinaals en Thijmen van der Loop op de lange trail (56 kilometer) en Laura Prins en Robert Ton op de korte trail (28 kilometer). Beide kampioenen op de langste afstand wisten met grote voorsprong te winnen. Robert Ton leverde tot in de laatste kilometers strijd om de eerste plaats. Laura Prins had precies 5 minuten voorsprong op haar naaste belager. Bij de Zevenheuvelentrail genoten ruim 3.100 deelnemers van de uitdagende trail-omgeving rondom Museum Park Orientalis. Morgen gaan meer dan 2.200 hikers op pad bij de Zevenheuvelenhike en 400 kinderen nemen dan deel aan de KION Kinderloop.

Zevenheuvelentrail

Ruime voorsprong bij NK lange trail

Thijmen van der Loop kwam met grote voorsprong in 4:05:19 uur als winnaar over de finish van het NK lange trail. De Groninger nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong en wist tijdens de 56 kilometer lange trail uiteindelijk 16 minuten weg te lopen bij zijn concurrenten. Zilveren medaille winnaar Jan Hendrik Oldenhave liep lange tijd achter de podiumplaatsen, maar kwam sterk op in de tweede helft van de race. Routinier Huub van Noorden pakte de derde podiumplaats.

De voorsprong van Renee Cardinaals bij de vrouwen was met bijna 43 minuten nog veel groter dan die van Van der Loop bij de mannen. Cardinaals kreeg vanaf de start gezelschap van Eline Cox. Tot halverwege kon Cox goed mee in het spoor van de Limburgse, maar uiteindelijk stapte zij uit de wedstrijd. Na 4:55:47 was Cardinaals als eerste terug aan de finish. Hiermee werd zij elfde in het totale veld. Evita Hoogeveen werd tweede en Sanne Glas derde.

Spannende strijd bij het NK korte trail

Bij de mannen op het NK korte trail over 28 kilometer wist Robert Ton pas in de laatste kilometers voorbij Thijs Schrama te gaan en in 1:44:25 uur naar zijn eerste Nederlandse titel te lopen. Schrama kwam nog wel als tweede over de finish. Ton Hettema pakte de bronzen medaille.

Laura Prins pakte haar eerste Nederlandse titel bij de vrouwen op de korte trail. De nummer twee, thuisloopster Maud ter Bogt, startte sneller dan de Hoogeveense, maar al ruim voor de helft kwam Prins aan de leiding. Na 2:15:25 was ze terug aan de finish in Museumpark Orientalis. De Nijmeegse Maud ter Bogt pakte het zilver en Sanne Vinks het brons.

Ruim 3.100 Zevenheuvelentrailers

Onder prima hardloopomstandigheden gingen ruim 3.100 Zevenheuvelentrailers de uitdaging van het zware parcours aan. Parcourscoördinatoren Hendrik Venema en Thomas Dunkerbeck zetten zes rondes uit over de vele heuvels en smalle paden in de bossen rondom Nijmegen. De lopers konden kiezen uit 7 kilometer, 14 kilometer, 21 kilometer, 28 kilometer, 42 kilometer en 56 kilometer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!