ASICS nieuwe hoofdsponsor van Marathon Rotterdam

door 28 sep, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

ASICS is vanaf 2024 een trotse hoofdsponsor van de befaamde NN Marathon Rotterdam. Het sportmerk is hiervoor een driejarige verbintenis aangegaan met organisator Golazo.

De NN Marathon Rotterdam is een internationale wedstrijd die naast topatleten uit de hele wereld, ook een zeer grote aantrekkingskracht heeft op recreatieve hardlopers uit binnen- en buitenland.

Gary Raucher, EVP Categories ASICS EMEA: “Bij ASICS zijn we verbonden door onze passie voor hardlopen, ongeacht ervaring of niveau. Wij geloven in de kracht van hardlopen om individuen en gemeenschappen een mentale uplift te geven. Ons doel is om meer mensen de fysieke en mentale voordelen van hardlopen te laten ervaren. Daarom zijn we ongelooflijk trots en enthousiast om samen te werken met NN Marathon Rotterdam. Samen hopen we meer mensen te inspireren om te bewegen, niet alleen voor lichaam, maar ook voor geest.”

Marathon Rotterdam

Matching values

De missie en filosofie van ASICS en Golazo sluiten nauw op elkaar aan.

ASICS gelooft in de holistische kracht van beweging en de mentale voordelen ervan. De afkorting staat voor de Latijnse uitdrukking ‘Anima Sana in Corpore Sano’, wat een gezonde geest in een gezond lichaam betekent. Het merk werd meer dan 70 jaar geleden opgericht door Kihachiro Onitsuka en is nu een toonaangevende ontwerper en fabrikant van hardloop- en sportschoenen, kleding en accessoires.

“Bij Golazo streven we ernaar mensen over de hele wereld gezonder en gelukkiger te maken mede door het organiseren van sportevenementen en challenges”, aldus Mario Kadiks, CEO ad interim van Golazo in Nederland. “Wij zien in ASICS een zeer geschikte partner waar we de missie mee delen om meer mensen in beweging te brengen. Dit maakt het partnership bijna vanzelfsprekend. We zijn dan ook erg verheugd met deze samenwerking waarbij we de komende jaren een vooraanstaand sportmerk kunnen verbinden aan ons toonaangevend evenement.”

Golazo organiseert  populaire en toonaangevende evenementen zoals onder andere de NN Marathon Rotterdam, NN CPC Loop Den Haag, ASML Marathon Eindhoven, Menzis 4 Mijl van Groningen, CZ Tilburg Ten Miles en de Lindahl’s Singelloop Utrecht. Verspreid over het jaar en heel Nederland  organiseert Golazo zo’n 50 evenementen, met ruim 250.000 deelnemers en honderdduizenden toeschouwers.

NN Marathon Rotterdam facts & figures

In 2023 deden er over het hele weekend ruim 50.000 hardlopers mee aan de NN Marathon Rotterdam, waarvan 17.000 aan de marathon alleen al. Het evenement trekt jaarlijks ook honderdduizenden bezoekers.

Het parcours in Rotterdam staat bekend als het snelste van Nederland en één van de snelste ter wereld. De afgelopen decennia zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen (in 1985, 1988 en 1998) en een Europees record (in 2021 door de Belg Bashir Abdi). Het Nederlandse record staat op naam van Abdi Nageeye, die in 2022 als eerste Nederlander ooit deze marathon won in een tijd van 02:04:56. Dat jaar vestigde Nienke Brinkman in Rotterdam een nieuw Nederlands record bij de vrouwen in een tijd van 02:22:51.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!