Eliud Kipchoge keert terug naar Wenen om INEOS 1:59 challenge te onthullen

door 29 sep, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
INEOS 1:59 Challenge

Gisteren keerde Eliud Kipchoge, de beste marathonloper ter wereld, terug naar de iconische Prater in Wenen om de eerste set INEOS 1:59 Pace Challenge-palen te onthullen.

Deze iconische palen symboliseren de opmerkelijke prestatie van Eliud, waarbij hij een van de grootste sportbarrières verbrak door als eerste de marathon in minder dan twee uur te voltooien en bewees dat ‘No Human is Limited’.

De INEOS 1:59 Pace Challenge, die is gecreëerd door Sir Jim Ratcliffe als onderdeel van de erfenis van de sub-twee-uur-marathon, is een wereldwijde hardloopuitdaging die open is voor iedereen waarbij deelnemers zullen proberen om 352,6 meter in minder dan 1 minuut af te leggen, wat de snelheid is waarmee Eliud de marathonafstand aflegde. Er zullen fysieke palen over de hele wereld worden geplaatst, met de eerste in Wenen, naast een digitale uitdaging die op 12 oktober wereldwijd wordt gelanceerd.

Sir Jim Ratcliffe: “Door de 2-uurs marathonbarrière te doorbreken, heeft Eliud aan de wereld bewezen dat mensen kunnen uitblinken wanneer ze worden uitgedaagd. Onze ambitie is dat we door Eliud en de ‘er’fenis’ van de INEOS 1:59 Pace Challenge generaties zullen inspireren om de barrières die ze zichzelf opleggen te verwijderen en te geloven dat ‘No Human Is Limited’.”

Eliud Kipchoge, Olympisch kampioen, wereldrecordhouder en eerste persoon die de sub-twee-uur-marathon (1:59:40) brak: “De INEOS 1:59 Challenge heeft een speciale plek in mijn hart. Sindsdien heb ik ervaren dat veel mensen zich geïnspireerd voelden om te beginnen met hardlopen of om de remmen in hun hoofd los te laten en te bereiken wat ze willen bereiken. Ik wil mensen inspireren door hardlopen, daarom vraag ik hardlopers om de uitdaging aan te gaan om mijn tempo van de 1:59-uitdaging te lopen.”

INEOS 1:59 Challenge

Om de onthulling van de palen te vieren, nodigden Eliud en INEOS gisteren 159 lokale hardlopers in Wenen uit om de eerste INEOS 1:59 Pace Challenge aan te gaan.

Samen roepen Eliud en INEOS de wereld op om het geloof te omarmen dat grenzen er zijn om te worden doorbroken en dat grootsheid geen grenzen kent #NoHumanIsLimited.

INEOS 1:59 Challenge

Over de INEOS 1:59 Challenge

Op 12 oktober 2019 voltooide Eliud Kipchoge als eerste van de wereld de marathon in minder dan twee uur. Eliud hield een ongelooflijk tempo aan gedurende 1 uur, 59 minuten en 40 seconden en herdefinieerde wat mogelijk is in de wereld van het hardlopen. Hij bewees aan de wereld dat ‘#NoHumanIsLimited’.

De INEOS 1:59 Pace Challenge is een wereldwijde fysieke en digitale uitdaging om te trainen en te werken aan het evenaren van Eliud’s tempo, om een afstand van 352,6 meter in minder dan 1 minuut af te leggen.

De INEOS 1:59 Pace Challenge nodigt hardlopers van alle niveaus uit en biedt mensen uit alle hoeken van de wereld de mogelijkheid om samen te komen door de sport. Door deel te nemen aan deze uitdaging kunnen hardlopers over de hele wereld deel uitmaken van iets groots, zich met elkaar verbinden en helpen om een inspirerende wereldwijde gemeenschap van menselijke prestaties te creëren.

Hier kan je meer info vinden over de INEOS 1:59 Challenge.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!