Podcast De Pacer: Freek Rikkerink was een luie spits, maar loopt nu de Berlijn Marathon in 2.49

door 29 sep, 2023Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij het met Freek Rikkerink (van het duo Suzan en Freek) over zijn Marahon van Berlijn.

Vorige week kwam het nieuwe album uit van Suzan & Freek, maar vandaag gaat het even niet over de miljoenen streams van het Nederlandse zangduo, maar vooral over alle kilometers die Freek Rikkerink loopt. Twee dagen na zijn 2.49.54 in de Berlijn Marathon schuift hij, met de spierpijn nog in zijn benen, aan bij De Pacer. 

Tijdens de lockdown probeerde de ooit zo luie spits het hardlopen uit. Inmiddels zit hij er naar eigen zeggen ‘vuistdiep in’ en kan hij zelfs een tikkie obsessief naar wedstrijden toeleven. Zoals vorig jaar bij zijn debuutmarathon in Rotterdam. Daar was dit keer geen tijd voor. Hectisch was zijn voorbereiding: middenin een verbouwing en daarom verhuizing én de release van het nieuwe album, slechts enkele dagen voor de heilige loopdag. Tóch dook hij zondag ruim onder de magische barrière van drie uur. Mede dankzij de bordjes van de door Berlijn sjezende Suzan. 

En dat in dezelfde race waarbij het wereldrecord van de vrouwen fors werd verbeterd door Tigist Assefa. Genoeg om over na te praten dus.

Veel luisterplezier!

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!