Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

door 1 okt, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud.

De dag begon met de Partou Kids Runs van 1 en 2,5 kilometer. De kinderen liepen een mooie ronde met start en finish op de Catharijnesingel. De winnaars bij de 1 KM zijn Damiaan Rozema (jongens, 03.36) en Nick Huismans (meisjes, 03.33). De snelste kinderen bij de 2.5 KM zijn Tobian Merkus (jongens, 07.49) en Hanna Berlijn (meisjes, 08.39).

Om 11 uur klonk op de Jan van Foreestraat het startschot van de Nedal UBN 5 kilometer Singelloop. Na een mooie route langs de Utrechtse singel was het Arnar Mr. Petursson die als snelste over de finish kwam bij de mannen. Mr. Petursson finishte met een tijd van 15.09. De snelste vrouw bij de Nedal UBN 5 KM was Maxime Kromwijk. Zij finishte met een mooie tijd van 18.46. 

Klokslag 12 uur ging de Lindahl’s 10 KM Singelloop van start. De langste afstand van de dag is enorm populair onder zowel deelnemers als toeschouwers. Dit jaar keerde het Wilhelminapark terug op het parcours. Net als vorig jaar was het Edwin Sjerps die onder luid gejuich als eerste finishte op de sfeervolle Catharijnesingel. Sjerps finishte met een tijd van 30.24. De snelste vrouw op de Lindahl’s 10 KM Singelloop Utrecht is Femke Rosbergen. Zij finishte met een tijd van 36.22. 

Net als vorig jaar is KWF Kankerbestrijding het goede doel van de Lindahl’s Singelloop Utrecht. De cheque voor het goede doel bedraagt dit jaar maar liefst €199.182,- euro. 

Alle uitslagen zijn bekend en zijn hier te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!