Toplopers Marathon zorgen voor strijd om de marathontitels

door 4 okt, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Marathon Eindhoven toplopers

De 39e editie van de ASML Marathon Eindhoven trekt een recordaantal deelnemers naar Eindhoven. Tijdens het volledig uitverkochte weekend worden er 27.000 deelnemers verwelkomd aan de start. Onder deze deelnemers ook een internationaal topatletenveld.

Bij de mannen zien we een selectie talentvolle Keniaanse lopers aan de start. Kenneth Kipkemoi heeft de beste papieren voor de winst met een persoonlijk record van 2.05.44. Ook een noemenswaardige kanshebber is Gevin Kerich. In 2022 stond hij al op het erepodium in Eindhoven. Tegen alle verwachtingen in finishte de pacer de marathon in een tijd van 2.07.07, goed voor zilver. In 2023 scherpte hij zijn persoonlijk record verder aan naar 2.06.52. Kipkemoi en Kerich zullen onder andere worden uitgedaagd door landgenoten Cyrus Mutai, Philip Koech en Isaac Temoi. Deze atleten hebben bewezen de marathon binnen 2.10.00 te kunnen finishen.

De beste Nederlandse atleten aan de start zijn Kidane Keleta en Dennis de Freytas, een regionale toploper. Keleta wist in 2022 als 13e te finishen als snelste Nederlander.

Elite vrouwen

De vrouw waar alle ogen op zijn gericht aanstaande zondag is de Ethiopische Tiki Gelana. De voormalig Ethiopisch recordhoudster én Olympisch Kampioene op de marathon zou het parcoursrecord wel eens kunnen aanscherpen. Haar persoonlijk record staat op 2.18.58. Caren Chelagat en Mildred Kinyanya Jepkemei maken de eerste startrij compleet. 

Ook binnen het Belgisch Kampioenschap zien we een sterk veld. De huidig nationaal kampioene Karen van Proeyen (pr 2.35.34) wordt uitgedaagd door Astrid Verhoeven (pr van 2.31.34) en debutante Chloe Herbiet. 

Recordaantal deelnemers

In totaal worden er dit jaar 27.000 deelnemers verwacht waarvan een derde afkomstig is uit de regio Eindhoven. Het doel van organisator Golazo, hoofdsponsor ASML en de Gemeente Eindhoven is om zo veel mogelijk inwoners van de Brainport regio in beweging te brengen. Met deze groei in het deelnemersaantal over alle onderdelen kan worden geconcludeerd dat de ASML Marathon Eindhoven dit jaar nog meer mensen motiveert om actief te zijn. 

Het gehele marathonweekend is uitverkocht. Het is dan ook niet meer mogelijk om je in te schrijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!