Kelvin Kiptum loopt nieuw wereldrecord op de Marathon en Sifan Hassan loopt tweede snelste tijd ooit

door 8 okt, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Vandaag heeft Kelvin Kiptum in Chicago het nieuwe wereldrecord op de Marathon gelopen. De 23-jarige Keniaan liep de Marathon in een tijd van 2:00:35.

Het oude wereldrecord stond op naam van landgenoot Eliud Kipchoge, die hij vorig jaar in Berlijn liep in een tijd van 2:01:09. Kiptum liep in Chicago pas zijn derde Marathon uit zijn carrière en liep op het vlakke parcours dus meer dan een halve minuut sneller dan Kipchoge.

Sifan Hassan Chicago Marathon
Foto: Global Sports Communication

Sifan Hassan

Sifan Hassan liep in Chicago haar tweede Marathon ooit, en dat werd ook gelijk haar snelste. Hassan liep vandaag een nieuw Europees record en liep de Marathon in een tijd van 2:13:44. Ze liep zelfs het eerste deel van haar wedstrijd onder het wereldrecord.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!