Kenneth Kipkemoi verbreekt parcoursrecord Marathon Eindhoven

door 8 okt, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Marathon Eindhoven winnaar Kenneth Kipkemoi

Vandaag, zondag 8 oktober, wist de Keniaan Kenneth Kipkemoi de 39e editie van de ASML Marathon Eindhoven te winnen in een tijd van 2:04:52. Hiermee scherpt hij het parcoursrecord uit 2012 aan met meer dan 50 seconden. De Belgische Chloe Herbiet is de eerste vrouw (2:27:54) en wordt daarmee Belgisch Kampioene.

Bij de elite mannen werd er de eerste helft van de wedstrijd goed samengewerkt. Kipkemoi wist na 30 kilometer samen met landgenoten Cyrus Mutai en Dominic Ngeno een gat te slaan. In de laatste kilometers bewees Kipkemoi oppermachtig te zijn en snelde naar het parcoursrecord. Cyrus Mutai pakt zilver in een tijd van 2:06:11. Dominic Ngeno (2:07:26) maakt het volledig Keniaanse podium compleet. De Belgisch Kampioen Marathon is Gerd Devos. Hij finisht in 2:21:21 als 10e.

Marathon Eindhoven winnares Chloe Herbiet

Vrouwen

Bij de vrouwen vertrekt de Ethiopische Tiki Gelana sterk, maar komt al snel solo te lopen. Het Belgische duo Chloe Herbiet en Astrid Verhoeven weten Gelana dan ook te passeren halverwege de wedstrijd. Debutante Chloe Herbiet is de sterkste, met een tijd van 2:27:54 wordt ze Belgisch Kampioene. Zilver is voor Verhoeven (2:29:21) en brons voor Gelana (2:23:17).

De ASML Marathon Eindhoven staat bekend als een evenement waar een groot deel uit de regio komt. Dit zie je met name bij de recreatieve deelnemers. Lokale topper Dennis de Freytas finisht net als in 2022 als beste Nederlander als 13e. Dit met een tijd van 2:22:37.

Naast de toplopers gaan er dit marathonweekend zo’n 27.000 deelnemers van start over de diverse hardloopafstanden van 1.6 km tot de marathon.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!