Uitverkochte 4 Mijl van Groningen een groot succes

door 9 okt, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

4 Mijl van Groningen

De Menzis 4 Mijl van Groningen is terecht het grootste loopfeest van Noord-Nederland. De 36e editie was volledig uitverkocht wat zorgde voor maximale gezelligheid op en rondom het parcours. Zo’n 20.000 lopers liepen het iconische parcours van Haren naar de Vismarkt in Groningen.

De dag begon al goed met het nieuwe onderdeel, de Mini 4 Mijl. De kleine lopers tussen 4 en 11 jaar oud liepen een deel van het traditionele 4 Mijl route naar de finish op de Vismarkt. Na een korte warming up met de mascottes Timey en Sporty werd het startschot gegeven en liepen honderden kinderen met hun coaches naar de finish op de Vismarkt.

4 Mijl van Groningen

Tegelijkertijd stroomde Haren vol met tienduizenden 4 Mijl-deelnemers. Daar werd om 13.00 uur het startschot gegeven door Wouter Bos van Menzis voor de Wedstrijdloop en de Charity Run. Filmon Tesfu ging er met de winst vandoor. Nicolaï Saké en Tom Hendrikse vergezelden hem op het podium. Bij de vrouwen was Sarah Lahti slechts 2 seconden sneller dan Maureen Koster. Koster verbeterde haar Nederlandse record op de 4 Mijl met 5 seconden. De Belgische Lisa Rooms eindigde op de derde plek.

Bij de Charity Run waren Arjen Robben en Erben Wennemars weer van de partij. Zij haalden met tientallen Charity Run deelnemers, en door donaties van de 4 Mijl-deelnemers, maar liefst €50.115,- op voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur.Dat de Menzis 4 Mijl van Groningen het grootste loopfeest van Noord-Nederland is was vooral op te merken aan de gezelligheid rondom het parcours. Duizenden toeschouwers stonden de deelnemers toe te juichen langs de kant. Ook het entertainment op de route zorgde voor spektakel.

Al met al was het weer één groot feest. Na de finish waren er veel blije gezichten en vooral veel vrolijkheid. De bedrijventeams die meeliepen met de Bedrijvenloop konden bij de horecapartners nog lekker na borrelen. De 36e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen was écht een geslaagd feest.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Pin It on Pinterest