Amsterdam Marathon op 15 oktober live bij NOS en NH/AT5

door 10 okt, 2023Evenementen0 Reacties

Olympisch Stadion Marathon Amsterdam

De TCS Amsterdam Marathon is zondag 15 oktober live te volgen op NOS en NH/AT5. Om 09.00 uur klinkt het startschot van de elitewedstrijd vanuit het Olympisch Stadion. Vanaf 08.50 uur kan er ingeschakeld worden voor de live-uitzending van NOS op NPO1 of via de NOS-app. De internationale marathon is ook dit jaar weer wereldwijd te volgen met uitzendingen op onder andere Discovery+ en Eurosport. 

Naast de live uitzending op de NOS (NPO 1), in de NOS-app en op www.tcsamsterdammarathon.nl zendt de NOS in de middag op TV een lange samenvatting uit van de wedstrijd. Deze samenvatting is ook op BVN te zien. In de avond volgt in NOS Studio Sport een korte samenvatting. Eerder in de middag is het evenement tussen 12.00 en 14.30 uur live te volgen via NH en AT5, met een sfeerverslag vanuit het Olympisch Stadion en de stad.

Internationale live-uitzending

De World Atlethics Platinum Label wedstrijd is niet alleen in Nederland te volgen, maar ook buiten onze landsgrenzen. De TCS Amsterdam Marathon is maar liefst in 190 landen live te volgen via:

–    Wereldwijd via Discovery+
–    Europa via Eurosport
–    Frankrijk via L’Equipe 24
–    Afrika via SuperSport
–    Zuidoost-Azië via Eurosport 

Internationaal én nationaal topveld

Eén van de topfavorieten in Amsterdam is Birhanu Legese. Met zijn 2.02.48 heeft hij de vierde tijd allertijden gelopen en zal hij aanstaande zondag een gooi doen naar het parcoursrecord (2.03.39). Ook Bernard Koech en Lemi Berhanu gaan voor de winst. Bij de vrouwen is de Ethiopische Tiruye Mesfin de grootste kanshebber om als eerste vrouw het Olympisch Stadion te betreden. Zij liep vorig jaar een ijzersterk debuut van 2.18.47 in Valencia. 

Ook de strijd bij de nationale top wordt tijdens de uitzending uitgebreid in beeld gebracht. Zo hoopt onder andere Khalid Choukoud zijn persoonlijk record aan te scherpen en onder de Olympische limiet van 2.08.10 te duiken. Choukoud zal zijn favorietenrol moeten zien waar te maken tegen namen als Richard Douma, Luuk Maas en Roy Hoornweg. Bij de vrouwen zullen alle ogen gericht zijn op blikvanger Nienke Brinkman. Zij neemt het onder andere op tegen Jill Holterman en Anne Luijten.

De 47e editie van de TCS Amsterdam Marathon was dit jaar vroegtijdig uitverkocht. Op zondag 15 oktober staan ruim 45.000 deelnemers uit 131 verschillende landen aan de start van de hele marathon, halve marathon, 8 km en de kids runs.

Meer informatie is te vinden op www.tcsamsterdammarathon.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Pin It on Pinterest