Podcast De Pacer: Gerard Nijboer, de eerste Nederlandse marathonloper van wereldklasse

door 11 okt, 2023Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij het samen met Marathon legende Gerard Nijboer over de romantiek van de Marathon en zijn leven.

Gerard Nijboer was dé pionier als Nederlandse marathontopper. Hij liep in 1980 naar olympisch zilver in Moskou en twee jaar later naar de Europese titel in Athene. Ook won hij viermaal de Amsterdam Marathon. Inmiddels heeft hij de topsport losgelaten en hoeft hij niet meer zo in de aandacht te staan. Voor De Pacer maakt hij een uitzondering.

Hij neemt ons mee naar de tijden dat een marathonloper nog slalomde om bussen op het parkoers te ontwijken. Men nog nauwelijks kennis had over koolhydraten maar wel dacht dat dagelijks drie liter melk drinken noodzakelijk was. En de massale populariteit was bovendien nog ver te zoeken.

Hij doceert over de marathon, door hem ooit ‘het energievraagstuk’ genoemd. Maar Nijboer vertelt zeker ook over zijn leven nu, in de rust van Uffelte in Drenthe. De liefde voor hardlopen en bewegen is er nog steeds, maar de topsport heeft hij bewust losgelaten.

Veel luisterplezier!

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!