Fun facts over de TCS Amsterdam Marathon 2023

door 12 okt, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Olympisch Stadion Marathon Amsterdam

Met nog dagen te gaan tot de start van de TCS Amsterdam Marathon begint de spanning toe te nemen. Dit weekend zijn er maar liefst 45.000 lopers in Amsterdam om deel te nemen aan dé hardloopwedstrijd van het jaar. Met meer dan 130 verschillende nationaliteiten aan de start is de TCS Amsterdam Marathon het meest internationale sportevenement van Nederland.

Op zondag 15 oktober verzamelen 20.000 hardlopers zich aan de start van de hele marathon in het legendarische Olympisch Stadion, wat een recordaantal is voor de hoofdafstand van dit evenement. Alle startbewijzen zijn dit jaar binnen recordtempo vergeven. De TCS Amsterdam Marathon heeft een enorme aantrekkingskracht op marathonlopers uit de hele wereld. Zo komt meer dan de helft van de lopers op de hele marathon van buiten Nederland (65%).

Wist je dat de TCS Amsterdam Marathon het World Athletics Platinum label heeft en al jaren één van de snelste parcoursen ter wereld is? In de ranglijst van snelste marathonsteden staat de grootste marathon van Nederland dan ook op de vierde plek. Dit jaar is er sprake van een sterk bezet deelnemersveld met onder andere wereldtoppers Birhanu Legese, Bernard Koech en Tiruye Mesfin. Vorig jaar werd bij de vrouwen het parcoursrecord verbroken. Angela Tanui liep het parcours af in 2.17.57.

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 37 jaar en ligt hiermee anderhalf jaar lager dan in 2022. De jongste loper die dit jaar aan de startlijnen verschijnt is 4 jaar oud en oudste loper is maar liefst 84 jaar.

Met TCS als titelsponsor wordt elk jaar gezocht naar innovaties die de ervaring van lopers en toeschouwers kunnen verrijken. In samenwerking met Le Champion, TCS en Mizuno is een unieke mobiele game genaamd ‘Marathon Runner’ gelanceerd, ontworpen om een divers publiek te boeien in aanloop naar de marathon. ‘Marathon Runner’ neemt spelers mee in het marathonparcours, beginnend bij het iconische Olympisch Stadion.

Amsterdam Marathon app

Met de TCS Amsterdam Marathon 2023 App, mogelijk gemaakt door TCS, kunnen lopers en supporters het maximale uit hun marathonervaring halen. Een van de belangrijkste functies van de app is live tracking, waarmee lopers hun voortgang kunnen volgen en supporters de lopers langs het parcours kunnen volgen. Een nieuwe inlogpagina voor lopers toont startinformatie, wavetijden en een QR-code voor het afhalen van startbewijzen voor het gemak op de wedstrijddag. Bekijk ook de nieuwe Get Social-functie waarmee gebruikers selfies kunnen maken, hun favoriete selfie frame kunnen kiezen en op sociale kanalen kunnen posten. De app is binnenkort beschikbaar in zowel de Apple Store als de Google Play Store.

KWF is het officiële goede doel van de TCS Amsterdam Marathon. Lopers en hun supporters dragen via KWF bij aan baanbrekend onderzoek in het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam. Tot nu toe is er al meer dan €3 miljoen opgehaald, wat laat zien dat elke loper écht een verschil kan maken!

Voor meer informatie over:

TCS Amsterdam Marathon, bezoek www.tcsamsterdammarathon.nl

Sportorganisator Le Champion of TCS? Bezoek dan www.lechampion.nl of www.tcs.com

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Enschede Mazars halve marathon inmiddels uitverkocht

Met nog zo’n anderhalve week te gaan voordat op zondag 21 april Enschede Marathon van start gaat, kan de organisatie nu al spreken van een recordaantal inschrijvingen. Per vandaag is de Mazars halve marathon zelfs uitverkocht. “En voor de andere...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest